Loading...

Zorgverzekering Wyns Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Wyns. Veel gekozen partijen zijn Menzis, OHRA, Achmea, CZ, FBTO. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet onverstandig om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Matcht jouw actuele polis met jouw omstandigheden? Met behulp van een innovatieve zorgvergelijker mag ook jij direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij de beste dekking voor de laagste prijs! Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende zekerheden als bijv. anticonceptie + ergotherapie. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd gedaan.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is redelijk frustrerend. Feiten zoals Tandartsverzekering of Zorgverzekeringswet zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van CZ of OZF tot aan FBTO en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een voordelige verzekeringspolis? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker detecteer je snel en eenvoudig een duidelijke verzekering die spoort met je wensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk jij praktische adviezen ten aanzien van basisverzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, naturapolis. Of klik meteen verder naar Wijk en Aalburg zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Wyns? De prijzen van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De prijs komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – inclusief handige filters – check je gelijk welke assuradeur voor jou het meest voordelig is. Overstappen kan van 12 november 2021tot en met eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA betreft vaak een budgetpolis (naturapolis). Minpunt hiervan is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-wyns


De beste zorgpolis in Wyns?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei partijen met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Veulen afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt. Hieronder tref je cruciale aspecten waar je zeker op moet letten. Via deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners voor aandoeningen als Blastoom of Dwergfactor, echter ook Moebius-syndroom en Waterpokken. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en kan je een hoog risico veroorloven? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra polis voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, tandarts. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Tytsjerksteradiel) of wellicht een vereniging. Je hebt recht op een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wyns?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie vraag je advies van een verzekeringskantoor in Wyns of rondom deze plaats. Goed om te weten: je doet dit veel rapper en gemakkelijker via internet. Hieronder lees jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 36 behandelingen).
 7. Neem besluit over de uitkering t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (denk aan bijv. inTwente ziektekostenverzekering) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Wyns?

Jouw basispolis vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Wyns. Zodoende worden kosten gedekt van onder andere Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenhuis, Ziekenvervoer en tevens Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg. Controleer de algemene voorwaarden van de actuele modules om te zien wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar lees je een paar algemene zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Wyns wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Advies: controleer goed of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Wyns. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen t/m 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Wyns? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €55 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Wyns moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Tevens zijn er vele zorgbedrijven in de streek Tytsjerksteradiel. Bijvoorbeeld: logopedie, podotherapie, ergotherapie, diëtetiek of apotheek, plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien, haptonomie. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Interpolis of Univé. Bekijk de condities van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Stamboomonderzoek.

Verzekeringskantoor in Wyns

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak inzake jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Wyns. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies omtrent verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider bekijkt jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wyns