Loading...

Zorgverzekering Wouterswoude Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Wouterswoude. Bijvoorbeeld naar FBTO, Achmea, Menzis, CZ, VGZ. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Past de afgesloten verzekering met wat jij belangrijk vindt? Via een innovatieve zorgvergelijker kun je rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Bepaal je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende dekkingen als bijv. medische hulp buitenland + opticien. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Probleemloos overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is soms lastig. Feiten zoals Natura zorgverzekering of Zorgverzekeraar zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van Bewuzt of OZF tot o.a. Ik en Zilveren Kruis. Hoe stap ik over naar een aantrekkelijke verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels de zorgvergelijker bekijk je vlug en gemakkelijk een goedkope verzekering die aansluit op de wensen. Kom je er niet uit? Hier bekijk je bruikbare details over de basisverzekering, naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Velsen-Noord zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Wouterswoude? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De prijs hangt af van type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Met onze vergelijker – met bruikbare filters – zoek je snel welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €585). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Besured, Promovendum, HEMA, Anderzorg is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-wouterswoude


Betrouwbare zorgpolis in Wouterswoude?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze partijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Stavenisse afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis. Hierna vind je cruciale onderdelen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorginstellingen voor aandoeningen als Bijziendheid of Glasvochttroebeling, maar ook Paranoia en Ziekte van Weil. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf “meebetaalt” wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een lagere premie. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra dekking voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Dantumadiel) of mogelijk een opleiding. Je hebt recht op een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wouterswoude?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Wouterswoude of in deze buurt. Echter, je doet dit veel rapper en nog effectiever op internet. Op deze pagina bekijk je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn negen per jaar).
 7. Kies de gewenste vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld United Consumers verzekering) en de overstap is online snel rond.

Wordt alle zorg vergoed in Wouterswoude?

De basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Wouterswoude. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Huisarts, Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenvervoer en tevens Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Logopedie, Dieetadvies. Controleer de kleine letters van je huidige dekking en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Verderop vind je een paar erkende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Wouterswoude wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: check even of jouw verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Wouterswoude. Wordt dit ook vergoed? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basispolis. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Wouterswoude? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €50 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis vergoedt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Wouterswoude is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Ook vind je een aantal zorgbedrijven in de regio Dantumadiel. Onder andere: diëtetiek, podotherapie, kraamzorg, ergotherapie of audicien, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie. De vergoedingen kunnen sterk afwijken bij De Goudse of Pro Life. Bestudeer de kleine lettertjes van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Zorgpolis Medicijnen.

Verzekeringskantoor in Wouterswoude

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak met betrekking tot jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Wouterswoude. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De begeleider bespreekt je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wouterswoude