Loading...

Zorgverzekering Woudsend Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Woudsend. Dit kan o.a. naar CZ, Menzis, VGZ, Achmea, FBTO. In 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is slim om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Matcht jouw huidige zorgverzekering bij jouw situatie? Geholpen door onze snelle zorgvergelijker kan je vlug en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals o.a. fysiotherapie plus tand. Overstappen van polis is binnen mum van tijd gepiept.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

De zoektocht naar een passende zorgverzekering is redelijk complex. Begrippen als Eerstelijns zorg + Naturapolis zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van Bewuzt of Ohra tot De Friesland en UMC Zorgverzekering. Hoe vind ik een aantrekkelijke verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door onze zorgvergelijker tref je snel en eenvoudig een betrouwbare verzekering die klopt met je zorgwensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk jij makkelijke informatie ten aanzien van naturapolis, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, restitutiepolis. Je kunt hier ook terecht voor Wijhe zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Woudsend? De kosten van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – en de speciale filters – tref jij supersnel welke aanbieder voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Nog meer besparen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, HEMA is in de regel een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-woudsend


De beste zorgpolis in Woudsend?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Venray afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Bewuzt, United Consumers, Interpolis, Univé. Hierna lees je meer over een aantal begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Met behulp van deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorgadressen waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Brueghelsyndroom of Ganser-syndroom, en tevens voor bijv. Koorts en Toxischeshocksyndroom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar alleen de gecontracteerde zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je zelf moet betalen zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2022 ligt dit op €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Denk aan een extra polis voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, een gemeente (Súdwest-Fryslân) of mogelijk een vereniging. Je hebt recht op een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je wensenlijstje voor de zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Woudsend?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Woudsend of omgeving. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker via het internet. Hieronder spot jij onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 6 stuks per jaar).
 7. Kies een vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. De Goudse ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Woudsend?

De basisverzekering vergoedt de meeste zorgkosten in Woudsend. Zo staat de verzekeraar garant voor o.a. Medicijnen, Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist. Echter ook Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Check de voorwaarden van jouw actuele polis en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Verderop spot je een aantal populaire zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Woudsend wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Advies: controleer goed of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Je kunt in de situatie terecht komen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Woudsend. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Woudsend? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Enige uitzondering is een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Deze modules verschillen enorm: van €70 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Woudsend is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Tevens zijn er een aantal zorgbedrijven in de streek Súdwest-Fryslân. Denk aan: diëtetiek, ergotherapie, kraamzorg, logopedie en ook haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, audicien, psychologische zorg. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij inTwente of Zilveren Kruis. Bestudeer de afspraken van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Spraaksoftware.

Verzekeringskantoor in Woudsend

Prefereer jij persoonlijk contact omtrent de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Woudsend. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist helpt jou omtrent hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De deskundige bekijkt jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Woudsend