Loading...

Zorgverzekering Woudbloem Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december kan je overstappen van zorgverzekering in Woudbloem. Populaire keuzes zijn Menzis, FBTO, OHRA, VGZ, CZ. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is niet zo gek om de huidige verzekering goed door te nemen. Matcht deze huidige zorgverzekering bij jouw situatie? Aan de hand van de praktische zorgvergelijker kun je rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende polissen zoals medische hulp buitenland plus ergotherapie. Overstappen van aanbieder is razendsnel afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Probleemloos overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is redelijk lastig. Termen als Restitutiepolis of Aanvullende verzekering komen veelvuldig voorbij. En er zijn tientallen polissen, van Besured of PNOZorg tot o.a. DSW en VvAA. Hoe stap ik over naar een goede verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van deze zorgvergelijker vind je snel en makkelijk een duidelijke verzekering die overeenkomt met alle individuele wensen. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees je nuttige details over de basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis. Lees ook alles over Wijckel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Woudbloem? De premies van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Met onze vergelijker – inclusief handige filters – tref jij direct welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Extra veel voordeel op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Nationale Nederlanden, Besured, Anderzorg is meestal wel een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-woudbloem


Veel gekozen zorgpolis in Woudbloem?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Er zijn talloze assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Venhorst afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, Univé, Interpolis. Hieronder vind je een aantal aspecten die van belang zijn. Via deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorginstellingen waar je terecht kunt. Dankzij een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor problemen zoals Bloemkooloor of Incontinentia pigmenti, en tevens voor bijv. Placentaloslating en Stomatitis. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel wat je uit eigen portomonee betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €200 (de max is €500). Je profiteert van een lagere premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Opties: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, tandarts, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Slochteren) of soms een school. Je ontvangt korting op de premie (doorgaans max. 10 procent korting). In de regel is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Woudbloem?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Dan bezoek je een verzekeringskantoor in Woudbloem of rondom deze plaats. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker via het internet. Onderstaand lees jij de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor natura- of restitutie pakket (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 18 keer).
 7. Beslis over de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is DSW ziektekostenverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Woudbloem?

Het basispakket vergoedt veel voorkomende zorgkosten in Woudbloem. Zodoende staat de verzekeraar garant voor o.a. Bloedonderzoek, Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist en Ergotherapie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Dieetadvies. Bekijk de algemene voorwaarden van de actuele modules en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna tref je een aantal veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Woudbloem wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een ziekenhuisopname? De basispolis dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: inventariseer of je verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Woudbloem. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit het basispakket. Dit wordt enkel vergoed voor kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Woudbloem? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €70 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket keert 75% uit van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Woudbloem moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog velerlei zorginstellingen in de regio Slochteren. Denk aan: podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, logopedie maar ook plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken, audicien, haptonomie. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Avéro Achmea of Zorg en Zekerheid. Controleer de dekking van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgpolis Sportkeuring.

Verzekeringskantoor in Woudbloem

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek inzake de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Woudbloem. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige adviseert jou rondom verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon bespreekt jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Woudbloem