Loading...

Zorgverzekering Wormerveer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Wormerveer. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, OHRA, Achmea, Menzis, FBTO. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Past jouw afgesloten dekking met jouw behoeften? Met behulp van een slimme zorgvergelijker mag ook jij vandaag nog, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen als preventieve zorg / preventieve zorg. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een passende zorgverzekering is vaak lastig. Begrippen als Naturapolis + Zorgpremie zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van CZ of ONVZ tot bijv. DSW en United Consumers. Hoe stap ik over naar een aantrekkelijke aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Via een zorgvergelijker vind je rap en zonder problemen een betrouwbare verzekering die in lijn is met alle zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op deze pagina lees je handige informatie over de eigen risico, naturapolis, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Wierum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Wormerveer? De tarieven van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis verschilt per persoon. De kostprijs hangt af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via onze vergelijker – met uitgebreide functies – tref je binnen 1 minuut welke polis voor jou het meest voordelig is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Besured, HEMA, Nationale Nederlanden is doorgaans een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-wormerveer


Veel gekozen zorgpolis in Wormerveer?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Ven-Zelderheide afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Verderop tref je belangrijke variabelen die jou verder op weg helpen. Met deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel fluctueren ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Aan de hand van een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Athetose of Hernia diafragmatica, en tevens voor bijv. Lipoom en Ziekte van Weil. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturapolis ben je welkom bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (de max is €500). Het voordeel is een betaalbare premie. Heb je niet vaak wat, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra dekking voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Zaanstad) of soms een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de regel betaal je juist meer voor de polis. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wormerveer?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Wormerveer of ergens in de buurt. Handig: het kan nog sneller en nog effectiever via internet. Hieronder check je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. zes keer p/jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld Delta Lloyd ziektekostenverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Wormerveer?

Jouw basispolis vergoedt allerlei zorgkosten in Wormerveer. Hiermee ben je standaard verzekerd voor bijv. Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Logopedie. Lees de polisvoorwaarden van je huidige polis en controleer welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar lees je enkele gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Wormerveer wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? De basispolis staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: check even of je verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Wormerveer. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Wormerveer? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €50 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Wormerveer zal wel een contract moeten hebben met de verzekeringsmaatschappij. Er zijn nog velerlei verschillende types zorg in de gemeente Zaanstad. Denk aan: ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg, logopedie en haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken, audicien, psychologische zorg. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij De Amersfoortse en Ohra. Check de voorwaarden van je verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Sport medisch advies.

Verzekeringskantoor in Wormerveer

Heb jij het liefst face to face contact aangaande de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Wormerveer. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist inventariseert je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wormerveer