Loading...

Zorgverzekering Workum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Workum. Dit kan o.a. naar Achmea, OHRA, Menzis, FBTO, VGZ. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Klopt deze geldende polis met jouw omstandigheden? Aan de hand van onze handige zorgvergelijker kan men rap en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende modules zoals orthodontie of huidbehandelingen. Het overstappen is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is tamelijk lastig. Zaken als Gemoedsbezwaarde + Zorgaanbieders vliegen je om de oren. Je kunt bijna overal wel terecht, van CZ of inTwente tot aan De Goudse en VvAA. Hoe ontdek ik een geschikte verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Via een zorgvergelijker vind je direct en zonder problemen een aantrekkelijke verzekering die overeenkomt met alle zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op onze website tref jij bruikbare specificaties aangaande de eigen risico, naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Zie ook meer over Wieringerwaard zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Workum? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs hangt o.a. af van eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Aan de hand van de vergelijk module – met bruikbare filters – tref jij gelijk welke partij voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Nog meer besparen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Besured, Anderzorg, Promovendum is doorgaans een budget- of naturapolis. Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-workum


Betrouwbare zorgpolis in Workum?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Velsen-Zuid afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Hieronder tref je enkele begrippen die extra belangrijk zijn. Dankzij deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorgverleners waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Decubitus of Erfelijke kanker, echter ook Plots- en laatdoofheid en Zesde ziekte. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar minder zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dat €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €400 (maximaal €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een aantrekkelijke prijs. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Voorbeelden zijn een extra dekking voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Súdwest-Fryslân) of juist een onderwijsinstelling. Je ontvangt een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Workum?
Vandaag profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Workum of ergens in de buurt. Maar je doet dit veel rapper en nog effectiever d.m.v. internet. Onderstaand spot je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (dit kan zijn 18 keer).
 7. Selecteer de uitbetalingen aangaande lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. CZ ziektekostenverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Wordt alle zorg vergoed in Workum?

Het basispakket compenseert de meeste zorgkosten in Workum. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Medicijnen, Huisarts, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Echter ook Ergotherapie, Verloskundige zorg, Dieetadvies, Logopedie. Check de algemene voorwaarden van de actuele polis en ontdek wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Op onze website tref je meerdere algemene zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Workum wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Goed om te weten: loop na of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Workum. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit de basisverzekering. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Workum? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €55 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Workum zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Tevens zijn er allerlei soorten zorg in en rondom Súdwest-Fryslân. Onder andere: logopedie, ergotherapie, podotherapie, diëtetiek of apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij De Goudse of VvAA. Check de voorwaarden van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Zorgpolis Spoedeisende zorg in het buitenland.

Verzekeringskantoor in Workum

Houd jij van een “echt” gesprek met betrekking tot je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Workum. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige zoekt alle uit m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon bespreekt jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Compleet zorgpakket op maat.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Workum