Loading...

Zorgverzekering Wons Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Wons. Dit kan o.a. naar CZ, OHRA, VGZ, Achmea, FBTO. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is slim om het huidige contract goed door te nemen. Matcht deze geldende dekking met jouw behoeften? Met medewerking van een snelle zorgvergelijker kun je nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals manuele therapie en oefentherapie. Overstappen van polis is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is best niet makkelijk. Aspecten zoals Budgetpolis of SVB zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van CZ of Pro Life tot De Goudse en VGZ. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij de zorgvergelijker detecteer je direct en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die klopt met je zorgwensen. Meer info? Hier check jij handige details over de basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico, restitutiepolis. Zie ook meer over Wierden zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Wons? De kosten van de basisverzekeringen variëren enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. De premie hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – en de speciale filters – bekijk je snel welke organisatie voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot eind januari 2022. Meer voordeel behalen op je polis? Verhoog je eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Promovendum, HEMA, Anderzorg betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-wons


Populaire zorgpolis in Wons?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze assuradeurs met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Velsen-Noord afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Interpolis, Univé, Bewuzt. Hieronder bekijk je nuttige begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgverleners waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Decubitus of Haarfollikelmijt, en tevens voor bijv. Niacinedeficiëntie en Riftdalkoorts. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (maximaal €500). Het voordeel is een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, een gemeente (Súdwest-Fryslân) of wellicht een opleiding. Jouw “win” is een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wons?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Wons of in een omliggende plaats. Echter, het kan nog sneller en gemakkelijker via internet. Op deze pagina vind je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (onder andere 6 keer p/jaar).
 7. Selecteer een vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (dat kan zijn C4Me ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Wons?

Jouw basispolis compenseert een groot deel van de zorgkosten in Wons. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist en Wijkverpleging, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg. Controleer de condities van je huidige verzekering en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Hierna bekijk jij meerdere gangbare zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Wons wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een behandeling in het ziekenhuis? De basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: controleer goed of jouw verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Wons. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed vanuit de basispolis. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Wons? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €500 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Wons moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Tevens zijn er een aantal soorten zorg in de buurt van Súdwest-Fryslân. Zoals podotherapie, logopedie, ergotherapie, kraamzorg of plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie, audicien, psychologische zorg. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Delta Lloyd of UMC Zorgverzekering. Check de kleine lettertjes van je polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Zorgpolis Spiraal.

Verzekeringskantoor in Wons

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak met betrekking tot een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Wons. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider bespreekt je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wons