Loading...

Zorgverzekering Wommels Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Wommels. Bijvoorbeeld naar OHRA, VGZ, Achmea, FBTO, CZ. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Past deze geldende dekking met jouw behoeften? Via de innovatieve zorgvergelijker kan iedereen direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende modules zoals oedeemtherapie en gezinsplanning. Het overstappen is razendsnel geregeld.

 • Veel gekozen verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Hulp bij overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is nogal frustrerend. Termen als Niet-gecontracteerde zorg en Zorgaanbieders zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van C4Me of inTwente tot bijv. Ik en United Consumers. Hoe ontdek ik een betrouwbare verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Via een zorgvergelijker vind je snel en zonder problemen een goedkope verzekering die aansluit op alle behoeften. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk je bruikbare details over de basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, eigen risico. Of klik meteen verder naar Wier zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Wommels? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen regelmatig, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. De prijs komt tot stand door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – en de speciale filters – bekijk jij snel welke partij voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot januari 2022. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Promovendum, Besured, Anderzorg is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-wommels


Populaire zorgpolis in Wommels?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Velp afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Bewuzt, Univé, United Consumers. Op deze site bekijk je nuttige variabelen die extra belangrijk zijn. Met deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. De dekking van deze basispolissen verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering kies je zelf je zorgverleners voor o.a. AIDS of Gedesorganiseerde schizofrenie, maar ook Koude rilling en Sirenomelia. Dit is vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgverleners en ziekenhuizen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (maximaal €500). Jouw “win” is een goedkope polis. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra module voor tandarts, fysiotherapie, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Littenseradiel) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wommels?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Wommels of in deze buurt. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en gemakkelijker d.m.v. internet. Hierna check jij onze handige stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (onder andere negen stuks per jaar).
 7. Selecteer de uitkering t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn Bewuzt ziektekostenverzekering) en regel je overstap via internet.

Wat wordt er allemaal vergoed in Wommels?

Jouw basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in Wommels. Hiermee staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medisch specialist en tevens Ergotherapie, Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Bekijk de polisvoorwaarden van de huidige verzekering om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder vind jij meerdere gebruikelijke zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Wommels is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? De basispolis staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Goed om te weten: inspecteer of je verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Wommels. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Wommels? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Dit is echter anders bij een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €35 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Wommels zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorginstanties in de gemeente Littenseradiel. Bijvoorbeeld: diëtetiek, kraamzorg, logopedie, ergotherapie maar ook stoppen met roken, psychologische zorg, haptonomie, audicien, apotheek. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij De Friesland en VGZ. Bestudeer de afspraken van je polis om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Sperma Invriezen.

Verzekeringskantoor in Wommels

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek met betrekking tot een zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Wommels. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De specialist bespreekt de stand van zaken, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wommels