Loading...

Zorgverzekering Woltersum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je overstappen van zorgverzekering in Woltersum. Bijvoorbeeld naar FBTO, CZ, Achmea, VGZ, OHRA. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het loont dus om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt jouw actuele polis met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van onze handige zorgvergelijker kan iedereen direct, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende zekerheden als bijv. geneesmiddelen en zwangerschap en bevalling. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is nogal gecompliceerd. Begrippen als Overstapservice en Zorgtoeslag zijn voor velen onmisbaar. En er zijn tientallen polissen, van ZorgDirect of PNOZorg tot bijvoorbeeld FBTO en Univé. Hoe achterhaal ik een voordelige polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via deze zorgvergelijker bekijk je rap en makkelijk een voordelige verzekering die past bij alle individuele wensen. Is het lastig? Op deze pagina bekijk je makkelijke informatie aangaande de aanvullende verzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, naturapolis. Je kunt hier ook terecht voor Wezuperbrug zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Woltersum? De tarieven van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De premie kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Via de polisvergelijker – met uitgebreide functies – check je snel welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Nog meer besparen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Promovendum, HEMA, Anderzorg is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-woltersum


Betrouwbare zorgpolis in Woltersum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Velden afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, Interpolis. Hierna vind je een aantal factoren die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis kies je zelf je ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Bipolaire stoornis of Hexakosioihexekontahexafobie, echter ook Ongedifferentieerde somatoforme stoornis en Slechthorendheid. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar een stuk minder zorginstellingen. Een restitutiepolis is duurder.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (de max is €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een goedkopere verzekering. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Veel gekozen: een extra polis voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Ten Boer) of mogelijk een school. Je hebt recht op een voordelige premie (korting van 5-10%). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Woltersum?
Gelijk beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In dit geval maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Woltersum of in een omliggende plaats. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via het internet. Hieronder tref je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (kies bijv. 18 keer).
 7. Beslis over de uitkering betreft lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. Avéro Achmea ziektekostenverzekering) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Woltersum?

Jouw basisverzekering betaalt de meeste zorgkosten in Woltersum. Daarmee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Huisarts. Maar denk ook aan Dieetadvies, Wijkverpleging, Logopedie, Revalidatiezorg. Inventariseer de condities van de huidige dekking om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna check jij enige erkende zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, en kan je verwijzen naar een expert. Een consult bij de huisarts in Woltersum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? De basispolis staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: loop na of je verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Woltersum. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Woltersum? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €65 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Woltersum moet wel een contract hebben met je verzekeraar. Ook vind je meerdere zorginstellingen in de gemeente Ten Boer. Denk aan: logopedie, ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek of ook audicien, apotheek, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Ik of Promovendum. Raadpleeg de voorwaarden van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of ga meteen naar Zorgpolis Specialistische ziekenhuiszorg.

Verzekeringskantoor in Woltersum

Geef jij de voorkeur aan een “echt” gesprek m.b.t. je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Woltersum. Ook bekend als een assurantieadviseur. De specialist zoekt alle uit inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist bespreekt de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Woltersum