Loading...

Zorgverzekering Wolsum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Wolsum. Dit kan o.a. naar Achmea, Menzis, OHRA, FBTO, CZ. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om jouw huidige polis nog eens door te lezen. Klopt de actuele zorgverzekering met jouw behoeften? Geholpen door onze scherpe zorgvergelijker kan men snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld acnetherapie plus epilatie. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten gepiept.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder gedoe
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is redelijk frustrerend. Termen als Collectiviteitskorting en Zorgaanbieders zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van Avéro Achmea of inTwente tot o.a. Ik en VGZ. Hoe stap ik over naar een passende aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels een zorgvergelijker detecteer je gelijk en zonder problemen een voordelige verzekering die spoort met de wensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina check jij handige info met betrekking tot de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis. Lees ook alles over Wezup zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Wolsum? De tarieven van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Door een prijsvergelijking kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs kent z’n oorsprong in aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met onze vergelijker – met uitgebreide functies – bekijk je direct welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Meer voordeel behalen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-wolsum


Betrouwbare zorgpolis in Wolsum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Er zijn talloze aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Velddriel afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Univé, United Consumers, Interpolis. Hierna ontdek je belangrijke onderdelen die jou verder op weg helpen. Met deze hulp kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorginstellingen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Astigmatisme of Dermatofyt, maar ook Narcistische persoonlijkheidsstoornis en Tandvleesontsteking. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een minder hoge premie. Ben je gezond, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Súdwest-Fryslân) of wellicht een school. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wolsum?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie kan je naar een verzekeringskantoor in Wolsum of in een omliggende plaats. Tip: je doet dit veel rapper en gemakkelijker online. Hier tref je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(€ 1000 of meer vergoed).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 36 keer p/jaar).
 7. Kies een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (denk aan bijv. AnderZorg ziektekostenverzekering) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Wolsum?

De basispolis vergoedt allerlei zorgkosten in Wolsum. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen, Medisch specialist en tevens Ergotherapie, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Logopedie. Bekijk de polisvoorwaarden van jouw huidige dekking om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar vind je een aantal veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Wolsum wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Goed om te weten: controleer goed of jouw verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Wolsum. Wordt dit gedekt? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Wolsum? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €40 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Wolsum moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er meerdere zorginstellingen in de buurt van Súdwest-Fryslân. Bijvoorbeeld: ergotherapie, podotherapie, logopedie, diëtetiek en psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie, audicien, haptonomie. De dekkingen zijn erg wisselend bij Bewuzt en PMA. Raadpleeg de kleine lettertjes van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of lees direct alles over Zorgpolis Specialistische GGZ zonder opname.

Verzekeringskantoor in Wolsum

Prefereer jij 1 op 1 contact inzake jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Wolsum. In de volksmond: een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies rondom pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur inventariseert jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wolsum