Loading...

Zorgverzekering Wognum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Wognum. Veel gekozen partijen zijn Menzis, VGZ, Achmea, FBTO, OHRA. In 2023 is de basisdekking aangepast. Het is niet onverstandig om jouw huidige polis goed te bekijken. Matcht jouw geldende zorgverzekering nog met jouw situatie? Met behulp van een praktische zorgvergelijker kan iedereen direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies aanvullende zekerheden als bijv. oefentherapie + huidtherapie. De overstap is binnen mum van tijd gedaan.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is best complex. Aspecten zoals Eerstelijnszorg en Basisverzekering vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van CZ of OZF tot aan FBTO en Univé. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een aantrekkelijke aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via een zorgvergelijker tref je direct en probleemloos een goede verzekering die klopt met je wensen. Problemen? Op deze website check je makkelijke info m.b.t. de restitutiepolis, naturapolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Lees ook alles over Wetsens zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Wognum? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kun je eenvoudig besparen. De laagste premie kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs hangt o.a. af van soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Middels onze vergelijker – met bruikbare filters – tref jij binnen enkele minuten welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op de ziektekosten? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, HEMA, Besured, Anderzorg is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-wognum


Veel gekozen zorgpolis in Wognum?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Veere afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Interpolis, Univé, Zilveren kruis, Bewuzt. Op deze site lees je meer over een aantal factoren die extra belangrijk zijn. Dankzij deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel wisselen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Basaalcelcarcinoom of Dermatofyt, maar ook Obstructief Slaapapneu-syndroom en Strongyloidiasis. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (niet meer dan €500). Het voordeel is een aantrekkelijk tarief. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Buiten de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Medemblik) of mogelijk een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (korting van 5-10%). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wognum?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Wognum of in deze buurt. Let op: het kan nog sneller en nog effectiever via internet. Op deze pagina bekijk jij een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (o.a. 36 per jaar).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen voor brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is Zilveren Kruis ziektekosten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Wognum?

Jouw basisverzekering dekt allerlei zorgkosten in Wognum. Hiermee staat de verzekeraar garant voor bijv. Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Dieetadvies, Logopedie. Check de voorwaarden van jouw huidige polis en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar spot je meerdere gebruikelijke zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Wognum wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? De basispolis staat hiervoor garant. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Noemenswaardig: controleer goed of de verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Wognum. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basisverzekering. Altijd wel voor: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Wognum? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €45 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Wognum is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorginstellingen in de gemeente Medemblik. Neem nou podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, logopedie en apotheek, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij DSW en VGZ. Bekijk de dekking van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Spataderen.

Verzekeringskantoor in Wognum

Wil je het liefsteen “echt” gesprek inzake de zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Wognum. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou op het gebied van pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist bekijkt jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wognum