Loading...

Zorgverzekering Wiuwert Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november kan je overstappen van zorgverzekering in Wiuwert. Veel gekozen partijen zijn CZ, Menzis, OHRA, FBTO, VGZ. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Past de afgesloten dekking met jouw wensen. Met behulp van onze handige zorgvergelijker kan men gelijk, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende dekkingen als bijv. tandheelkundige hulp plus zwangerschap en bevalling. Overstappen van aanbieder is echt zo gedaan.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is soms niet eenvoudig. Termen als Verzekeringsplicht of Wmo vliegen je om de oren. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Avéro Achmea of PMA tot bijvoorbeeld De Goudse en Stad Holland. Hoe ontdek ik een betaalbare verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Geholpen door onze zorgvergelijker bekijk je gelijk en gemakkelijk een goede verzekering die overeenkomt met je individuele wensen. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl tref jij nuttige info ten aanzien van restitutiepolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico, naturapolis. Lees ook alles over Westmaas zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Wiuwert? De premies van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, verschilt per persoon. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Aan de hand van de polisvergelijker – met handige zoekfuncties – tref jij binnen 1 minuut welke partij de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Anderzorg, Promovendum, Nationale Nederlanden is vaak een budgetpolis of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-wiuwert


Meest gekozen zorgpolis in Wiuwert?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 komt veel kijken. Er zijn talloze maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Veenendaal afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Op deze site ontdek je nuttige variabelen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis kun je naar alle zorginstellingen voor bijvoorbeeld Apotemnofilie of Dyspepsie, maar ook Meningeoom en Ulcus molle. Dit heet vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (niet meer dan €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Heb je niet vaak wat, en heb je wat spaargeld liggen? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Littenseradiel) of mogelijk een school. Je krijgt korting op de premie (korting van 5-10%). Vaak ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wiuwert?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Wiuwert of ergens in de buurt. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever d.m.v. internet. Onderstaand lees jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. twaalf stuks per jaar).
 7. Neem besluit over een vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. Univé ziektekosten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Wiuwert?

Jouw basisverzekering dekt allerlei zorgkosten in Wiuwert. Daarmee ben je standaard verzekerd voor zaken als Medicijnen, Medisch specialist, Huisarts, Ziekenhuis. Echter ook Revalidatiezorg, Logopedie, Verloskundige zorg, Gehandicaptenzorg. Check de polisvoorwaarden van de actuele modules om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke condities dit geldt. Scroll verder, daar bekijk jij een paar veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Wiuwert wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Te maken met een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Let op: verifieer of jouw verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Wiuwert. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt uit het basispakket. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Wiuwert? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? Het basispakket betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Wiuwert zal wel een contract moeten hebben met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog vele zorginstellingen in de regio Littenseradiel. Denk aan: diëtetiek, ergotherapie, logopedie, kraamzorg en stoppen met roken, psychologische zorg, audicien, haptonomie, plastische chirurgie. De vergoedingen vertonen grote verschillen bij Interpolis of OZF. Bekijk de dekking van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of lees direct alles over Zorgpolis Soa.

Verzekeringskantoor in Wiuwert

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak t.a.v. jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Wiuwert. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige controleert je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wiuwert