Loading...

Zorgverzekering Wittem Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Wittem. Denk bijvoorbeeld aan FBTO, OHRA, CZ, Menzis, Achmea. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is dus slim om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Klopt de afgesloten polis met jouw behoeften? Via een innovatieve zorgvergelijker kan men direct, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als bijv. huidbehandelingen of alternatieve zorg. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten gepiept.

 • De beste verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is tamelijk gecompliceerd. Termen als Zorgverzekeringsfonds en Collectieve verzekeringen komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van Besured of National Academic tot De Goudse en United Consumers. Hoe vind ik een aantrekkelijke polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via deze zorgvergelijker tref je vlug en eenvoudig een duidelijke verzekering die overeenkomt met alle zorgwensen. Kom je er niet uit? Op deze website check jij nuttige informatie aangaande de eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, restitutiepolis. Bekijk ook meer info over Westkapelle zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Wittem? De kosten van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl de dekking gelijk is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Wat nu de laagste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – met uitgebreide functies – zoek je binnen 1 minuut welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Extra veel voordeel op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg is in de regel een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-wittem


Populaire zorgpolis in Wittem?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Veen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis. Op deze pagina vind je veel besproken aspecten waar je zeker op moet letten. Dankzij deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel fluctueren de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Met een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor onder andere Bloeding of Grijze staar, en tevens voor bijv. Periodieke explosieve stoornis en Trachoom. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €200 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn een lagere premie. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Overweeg het gerust. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Mogelijkheden: een extra polis voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, tandarts. Intensief gebruiker van meer dan de standaard zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via de baas, jouw gemeente (Gulpen-Wittem) of wellicht een school. Je ontvangt dan korting op jouw zorgverzekering (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wittem?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan is er een verzekeringskantoor in Wittem of in een omliggende plaats. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger op internet. Onderstaand vind jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor fysiotherapie behandelingen (dit kan zijn achttien stuks per jaar).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding voor brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. UMC Zorgverzekering ziektekosten) en de overstap is online snel rond.

Welke kosten worden er vergoed in Wittem?

Jouw basispakket vergoedt allerlei zorgkosten in Wittem. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Medicijnen, Medisch specialist, Huisarts. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Verloskundige zorg, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Lees de condities van de huidige dekking om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en welk eigen risico er geldt. Verderop spot je een paar erkende zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Wittem wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Het basispakket betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: loop na of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Limburg. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Wittem. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Wittem? Lenzen of brillen worden niet betaald uit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een medische reden of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €60 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Wittem moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Er zijn nog velerlei soorten zorg in de gemeente Gulpen-Wittem. Neem nou ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, logopedie en ook stoppen met roken, apotheek, audicien, haptonomie, plastische chirurgie. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Besured of OZF. Bekijk de afspraken van je verzekering voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Slijmuitzuigapparatuur.

Verzekeringskantoor in Wittem

Prefereer jij een “echt” gesprek m.b.t. jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Wittem. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. Deze persoon inventariseert je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wittem