Loading...

Zorgverzekering Wittelte Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Wittelte. Veel gekozen partijen zijn Menzis, Achmea, VGZ, CZ, OHRA. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om het huidige contract goed te bekijken. Matcht jouw geldende zorgverzekering met jouw wensen. Met medewerking van deze scherpe zorgvergelijker kan men rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en regel je aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld orthodontie + homeopathie. Het overstappen is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een goede zorgverzekering is redelijk frustrerend. Aspecten zoals Eerstelijns zorg + SKGZ zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van Besured of PNOZorg tot o.a. De Friesland en Salland. Hoe achterhaal ik een goede aanbieder? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker tref je vlug en ongecompliceerd een goedkope verzekering die overeenkomt met jouw behoeften. Meer info? Op onze website check jij handige specificaties aangaande de basisverzekering, restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico, naturapolis. Lees ook alles over Westhoek zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2021 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Wittelte? De premies van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Om die reden zijn grote besparingen mogelijk. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De hoogte van de premie hangt af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Middels de polisvergelijker – en de speciale filters – spot jij binnen 1 minuut welke verzekeringspolis voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot en met eind januari 2022. Extra veel voordeel op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Er is dan vaak sprake van minder flexibiliteit.

zorgverzekering-wittelte


Populaire zorgpolis in Wittelte?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Vasse afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Wellicht een verzekering van Bewuzt, Interpolis, Univé, United Consumers. Verderop lees je meer over een aantal variabelen die van belang zijn. Met deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorginstellingen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners voor aandoeningen als Ataxie of Ewing-sarcoom, en tevens voor bijv. Non-verbal Learning Disabilities en Vermoeidheid. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij een stuk minder zorgaanbieders. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Kies het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor het vrijwillige eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een betaalbare verzekering. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan kun je het overwegen. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basisverzekering kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra module voor tandarts, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Westerveld) of via een onderwijsinstelling. Jouw “win” is korting op de premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wittelte?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Wittelte of in een omliggende plaats. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker via het internet. Hierna spot je de stappen die je doorloopt.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(€ 1000 of meer vergoed).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 6 stuks per jaar).
 7. Beslis over de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijv. Stad Holland ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Wittelte?

Jouw basispolis compenseert veel voorkomende zorgkosten in Wittelte. Op die manier ben je standaard verzekerd voor o.a. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen, Huisarts. Maar denk ook aan Revalidatiezorg, Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Dieetadvies. Bekijk de algemene voorwaarden van de huidige dekking en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website vind jij een paar gangbare zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Wittelte wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit geldt echter wel bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? De basispolis staat hiervoor garant. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: controleer goed of jouw verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Wittelte. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Wittelte? Jouw bril en/of lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €30 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Wittelte is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Ook vind je allerlei zorginstellingen in de regio Westerveld. Zoals ergotherapie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek of ook apotheek, plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg, audicien. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Bewuzt en National Academic. Raadpleeg de condities van je verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Zorgpolis Slaaponderzoek.

Verzekeringskantoor in Wittelte

Wil je het liefst1 op 1 contact omtrent jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Wittelte. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De specialist geeft advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wittelte