Loading...

Zorgverzekering Witharen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Witharen. Bijvoorbeeld naar CZ, Menzis, Achmea, OHRA, FBTO. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het is slim om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Past de bestaande dekking met jouw behoeften? Met medewerking van de praktische zorgvergelijker kan men direct, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende verzekeringen als bijv. mindfulness + oefentherapie. De overstap is echt zo gedaan.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is soms frustrerend. Feiten zoals Collectieve verzekeringen of Restitutiepolis zal je moeten overwegen. Je kunt bijna overal wel terecht, van Zorg en Zekerheid of PMA tot bijvoorbeeld Ditzo en Zilveren Kruis. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede polis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door de zorgvergelijker bekijk je direct en probleemloos een voordelige verzekering die overeenkomt met je individuele wensen. Problemen? Hier bekijk je makkelijke informatie ten aanzien van aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, eigen risico. Bekijk ook meer info over Westervoort zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Witharen? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is verschilt per persoon. Het maandelijkse bedrag kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. D.m.v. de polisvergelijker – inclusief handige filters – bekijk jij snel welke organisatie voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, Nationale Nederlanden, HEMA, Besured is meestal wel een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-witharen


Betrouwbare zorgpolis in Witharen?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Varik afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Denk aan een polis van Bewuzt, Interpolis, Univé, Zilveren kruis. Hieronder tref je een aantal onderdelen die jou verder op weg helpen. Met deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorginstellingen voor aandoeningen als Coccydynie of Koliekpijn, echter ook Peritonsillair abces en Polymorfe lichteruptie. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering ben je welkom bij enkel de deelnemende zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Naast de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra dekking voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Ommen) of juist een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms is het niet altijd goedkoper. De collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Witharen?
Nu profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Witharen of ergens in de buurt. Maar geen tijd? Dan kan dit ook nu en nog effectiever op internet. Onderstaand bekijk jij de te nemen stappen.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 9 keer p/jaar).
 7. Beslis over de uitkering betreft brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is Pro Life ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Witharen?

Jouw basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Witharen. Op die manier staat de verzekeraar garant voor o.a. Huisarts, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medicijnen en tevens Wijkverpleging, Dieetadvies, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Controleer de voorwaarden van jouw huidige verzekeraar om te zien wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Verderop bekijk jij een aantal erkende zorginstellingen in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Witharen wordt vergoed uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: loop na of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Is dit niet mogelijk? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Witharen. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Witharen? Contactlenzen en brillen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €40 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Witharen moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorgbedrijven in de gemeente Ommen. Bijvoorbeeld: logopedie, kraamzorg, podotherapie, diëtetiek of ook haptonomie, apotheek, stoppen met roken, plastische chirurgie, psychologische zorg. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij Bewuzt en Stad Holland. Bekijk de afspraken van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Shiatsu Therapie.

Verzekeringskantoor in Witharen

Heb jij het liefst 1 op 1 contact inzake je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Witharen. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur kijkt naar de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Witharen