Loading...

Zorgverzekering Wirdum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf november kan je overstappen van zorgverzekering in Wirdum. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, OHRA, CZ, Menzis, FBTO. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om de huidige verzekering goed door te nemen. Past de afgesloten verzekering met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door een scherpe zorgvergelijker kun je direct, moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Dan selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende polissen als bijv. vaccinaties en EHBO-advies. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd geregeld.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Gratis overstapservice
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is best ingewikkeld. Termen als Restitutiepolis of Medicijnbeleid zijn voor velen onmisbaar. Ze ontvangen je graag als klant, van C4Me of inTwente tot o.a. Ik en Stad Holland. Hoe ontdek ik een gewoon goede verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door deze zorgvergelijker detecteer je rap en gemakkelijk een goedkope verzekering die past bij jouw individuele wensen. Problemen? Hier check je nuttige info met betrekking tot de naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, basisverzekering. Zie ook meer over Westernieland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Wirdum? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is verschilt per persoon. De hoogte van de premie wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. de polisvergelijker – inclusief handige filters – zoek jij binnen 1 minuut welke assuradeur voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2021tot maximaal eind januari 2022. Extra veel voordeel op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Besured, HEMA, Anderzorg is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-wirdum


Populaire zorgpolis in Wirdum?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei partijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Valthe afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Verderop ontdek je belangrijke begrippen die jou verder op weg helpen. Met deze aanwijzingen zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel schommelen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Bindvliesontsteking of Dumbo-oren, echter ook Leukoplakie en Voedselvergiftiging. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij minder zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2022 ligt dit op €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (de max is €500). Het voordeel is een aantrekkelijk tarief. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Dan is het een prima optie. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Veel gekozen: een extra aanvulling voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, gemeente (Leeuwarden) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een goedkoper tarief (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wirdum?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Wirdum of in een omliggende plaats. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker via internet. Hieronder tref jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 36 keer).
 7. Beslis over de uitkering betreft brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn PMA ziektekosten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Wirdum?

Jouw basispakket compenseert veel voorkomende zorgkosten in Wirdum. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Medicijnen, Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Huisarts en tevens Logopedie, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Ergotherapie. Check de algemene voorwaarden van de huidige verzekering en controleer wat precies vergoed wordt, en onder welke voorwaarden. Hierna tref jij meerdere populaire zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Wirdum wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: inspecteer of je verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Is er geen contract? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Wirdum. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Wirdum? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €70 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Wirdum moet wel een contract hebben met je verzekering. Ook vind je meerdere zorgbedrijven in de streek Leeuwarden. Neem nou diëtetiek, logopedie, podotherapie, ergotherapie maar ook apotheek, psychologische zorg, haptonomie, audicien, stoppen met roken. De tegemoetkomingen lopen sterk uiteen bij Bewuzt of Promovendum. Raadpleeg de dekking van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Seksuoloog.

Verzekeringskantoor in Wirdum

Prefereer jij persoonlijk contact m.b.t. de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Wirdum. Ook bekend als een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De specialist controleert je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wirdum