Loading...

Zorgverzekering Wintelre Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je overstappen van zorgverzekering in Wintelre. Dit kan o.a. naar Achmea, FBTO, OHRA, Menzis, VGZ. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Matcht jouw geldende verzekering bij jouw situatie? Met medewerking van een praktische zorgvergelijker kan men gelijk, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals oedeemtherapie + brillen en lenzen. Overstappen van polis is echt zo geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Hulp bij overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een goede zorgverzekering is soms complex. Aspecten zoals Polisvoorwaarden + Zorgverzekeraar vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van CZ of PNOZorg tot DSW en UMC Zorgverzekering. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een passende verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door onze zorgvergelijker detecteer je direct en gemakkelijk een voordelige verzekering die matcht met de wensen. Problemen? Op deze pagina tref jij makkelijke informatie aangaande de restitutiepolis, eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Zie ook meer over Westdorpe zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Wintelre? De kosten van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met onze vergelijker – inclusief handige filters – bekijk je snel welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Wil je extra besparen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA is doorgaans een budgetpolis of naturapolis. Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-wintelre


De beste zorgpolis in Wintelre?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Ureterp afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Univé, Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis. Op deze site ontdek je belangrijke aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van deze basispolissen verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorgverleners waar je heen kunt. Dankzij een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Complex regionaal pijnsyndroom of Hypofysetumor, maar ook Microscopische polyangiitis en Psychopathie. Bekend als vrije zorgkeuze. Dankzij een naturaverzekering ben je welkom bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dit €385. Een optie is een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (de max is €500). Jouw “win” is een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Overweeg het gerust. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra dekking voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Maak je veelvuldig gebruik van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Eersel) of wellicht een opleiding. Je ontvangt een lagere premie (korting van 5-10%). Mogelijk hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wintelre?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Wintelre of rondom deze plaats. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en duidelijker d.m.v. internet. Onderstaand lees je een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €385).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (75% vergoed tot € 500).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. 18 per jaar).
 7. Kies de dekking m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijv. De Friesland ziektekosten) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Wintelre?

Het basispakket betaalt een groot deel van de zorgkosten in Wintelre. Zodoende ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijv. Huisarts, Ziekenvervoer, Medicijnen, Medisch specialist en Logopedie, Wijkverpleging, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Lees de kleine letters van je huidige dekking om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website check je enkele gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en kan je verwijzen naar een expert. Gebruik van jouw huisarts in Wintelre is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Goed om te weten: loop na of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Brabant. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Wintelre. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Wintelre? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische reden of speciale hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €75 per jaar tot €500 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Wintelre moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Tevens zijn er een aantal zorginstanties in de streek Eersel. Onder andere: ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, kraamzorg maar ook apotheek, haptonomie, plastische chirurgie, psychologische zorg, stoppen met roken. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij FBTO of ZorgDirect. Raadpleeg de voorwaarden van jouw polis om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Rollator.

Verzekeringskantoor in Wintelre

Houd jij van face to face contact omtrent je zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Wintelre. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist adviseert jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur kijkt naar jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wintelre