Loading...

Zorgverzekering Windraak Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Windraak. Bijvoorbeeld naar OHRA, FBTO, VGZ, CZ, Menzis. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Klopt de huidige dekking met jouw omstandigheden? Via onze praktische zorgvergelijker kun jij nu, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals bijvoorbeeld oedeemtherapie plus anticonceptie. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten gedaan.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering die bij jou past is best niet eenvoudig. Termen als Acceptatieplicht of Betalingsachterstand zullen je aandacht nodig hebben. Ze ontvangen je graag als klant, van Avéro Achmea of ONVZ tot bijv. HEMA en Zekur. Hoe achterhaal ik een professionele verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Middels onze zorgvergelijker achterhaal je rap en moeiteloos een geschikte verzekering die past bij je behoeften. Is het lastig? Hier tref jij handige adviezen ten aanzien van collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor West-Graftdijk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Windraak? De premies van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis kan per persoon verschillen. De hoogte van de premie kent z’n oorsprong in type polis, het eigen risico en aanvullende polissen. Aan de hand van de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – check jij snel welke organisatie voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot januari 2023. Lagere prijzen regelen op je polis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-windraak


Meest gekozen zorgpolis in Windraak?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen met op hun beurt weer allerlei producten. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Ulestraten afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, United Consumers. Hieronder bekijk je betekenisvolle factoren die extra belangrijk zijn. Dankzij deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgadressen waar je 100% vergoed krijgt. Aan de hand van een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor o.a. Boer of Excoriatie, maar ook Oogruis en Somatische waan. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (de max is €500). Het voordeel is een aantrekkelijke prijs. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

In aanvulling op de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra polis voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Sittard-Geleen) of juist een school. Je hebt recht op een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Soms is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw specifieke zorgvragen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Windraak?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Windraak of in een omliggende plaats. Tip: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger via het internet. Onderstaand vind jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 6 stuks per jaar).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding aangaande lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn CZdirect ziektekosten) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Windraak?

De basisverzekering vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Windraak. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Medicijnen, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer. Echter ook Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie. Inventariseer de kleine letters van jouw actuele modules en ontdek welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Hierna tref je een aantal gangbare zorgaanbieders in de provincie Limburg.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Windraak wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? Het basispakket betaalt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: loop na of je verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Limburg. Is dat niet het geval? Het kan voorkomen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Windraak. Wat betaalt mijn verzekeraar? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Windraak? De kosten voor brillen en lenzen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €40 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Windraak moet een contract hebben afgesloten met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog meerdere soorten zorg in en rondom Sittard-Geleen. Zoals diëtetiek, podotherapie, ergotherapie, logopedie maar ook plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek, haptonomie, audicien. De dekkingen vertonen grote verschillen bij CZ of PNOZorg. Controleer de kleine lettertjes van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgpolis Robotmanipulator.

Verzekeringskantoor in Windraak

Prefereer jij 1 op 1 contact inzake jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Windraak. In de volksmond: een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon inventariseert jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Windraak