Loading...

Zorgverzekering Winde Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Winde. Bijvoorbeeld naar CZ, OHRA, Achmea, FBTO, Menzis. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar goed door te nemen. Klopt jouw actuele polis bij jouw situatie? Met behulp van een slimme zorgvergelijker kan jij snel en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals EHBO-advies plus ergotherapie. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd afgewerkt.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Zonder kosten overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is nogal moeilijk. Termen als Nominale premie + Gemoedsbezwaarden zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van C4Me of Kiemer tot Ik en VGZ. Hoe achterhaal ik een geschikte aanbieder? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via onze zorgvergelijker detecteer je gelijk en moeiteloos een geschikte verzekering die aansluit op je zorgbehoefte. Meer info? Op deze website vind jij makkelijke info aangaande de eigen risico, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, restitutiepolis. Lees ook alles over Wessem zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Winde? De prijzen van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is kan per aanvraag verschillend zijn. De prijs wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Met onze vergelijker – inclusief handige filters – check jij gelijk welke verzekeraar de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-winde


Meest gekozen zorgpolis in Winde?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023zijn er veel aspecten belangrijk. We onderscheiden veel verschillende maatschappijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Uitwijk afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Hieronder ontdek je nuttige factoren die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Ten aanzien van de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen gelijk. Wel wisselen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Atheromatose of Episcleritis, maar ook Levervlek en Thoracic Outlet Syndroom. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners en ziekenhuizen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Eigen risico kiezen

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf “meebetaalt” als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2023 bedraagt dit €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (maximaal €500). Je profiteert van een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Opties: een extra verzekering voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, jouw gemeente (Tynaarlo) of mogelijk een school. Je hebt recht op een mooie korting op de polis (vaak ligt de korting rond de 10%). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw specifieke zorgvragen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Winde?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Winde of omgeving. Goed om te weten: het kan nog sneller en nog effectiever d.m.v. internet. Hierna lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €1000).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (onder andere 18 per jaar).
 7. Selecteer de uitkering aangaande brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld CZ ziektekosten) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Winde?

De basispolis staat garant voor allerlei zorgkosten in Winde. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijv. Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenvervoer. Echter ook Revalidatiezorg, Gehandicaptenzorg, Logopedie, Ergotherapie. Bekijk de polisvoorwaarden van je huidige verzekering om te achterhalen welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder tref jij enkele erkende zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Winde wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? De basisverzekering staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: check even of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Winde. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basisverzekering. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Selecteer dan de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Winde? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Enige uitzondering is een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €50 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Je audicien in Winde is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekeraar. Daarnaast zijn er allerlei soorten zorg in de buurt van Tynaarlo. Bijvoorbeeld: ergotherapie, podotherapie, diëtetiek, logopedie of ook haptonomie, audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg, apotheek. De financiële compensaties wisselen nogal bij CZ of OZF. Controleer de voorwaarden van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Zorgpolis Robotarm.

Verzekeringskantoor in Winde

Prefereer jij een “echt” gesprek omtrent jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Winde. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige inventariseert jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Winde