Loading...

Zorgverzekering Wilsum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Wilsum. Populaire keuzes zijn VGZ, Menzis, OHRA, Achmea, CZ. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om het huidige contract nog eens door te lezen. Klopt jouw geldende polis met jouw omstandigheden? Aan de hand van de scherpe zorgvergelijker kan men vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende modules zoals o.a. tand plus opticien. Overstappen van aanbieder is razendsnel geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Probleemloos overstappen
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden en afsluiten van een zorgverzekering op maat is tamelijk niet eenvoudig. Aspecten zoals Ziekenfonds + Vrije artsenkeuze zijn voor velen onmisbaar. Er zijn talloos veel assuranten, van Besured of OZF tot o.a. FBTO en Univé. Hoe ontdek ik een gewoon goede verzekering? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via de zorgvergelijker tref je snel en makkelijk een voordelige verzekering die past bij je wensen. Is het lastig? Op deze website tref jij makkelijke adviezen aangaande de basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Wesepe zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Wilsum? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kun je al veel besparen. Wat de scherpste premie is, verschilt per persoon. De kostprijs hangt af van aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via de vergelijk module – met uitgebreide functies – tref jij snel welke partij in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Promovendum, Besured, HEMA, Nationale Nederlanden is doorgaans een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-wilsum


De beste zorgpolis in Wilsum?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – bijv. overstappen en zorgpolis Uitwellingerga afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Bewuzt, Zilveren kruis, United Consumers. Verderop bekijk je een aantal onderdelen waar je zeker op moet letten. Met behulp van deze hulp zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel wisselen de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Met een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor problemen zoals Atresie of Fantoompijn, maar ook Paraffineverslaving en Wernicke-syndroom. Dit is vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig hoger eigen risico. Sommigen verhogen het met €400 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare polis. Ben je gezond, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het misschien wat voor jou. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra module voor medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, jouw gemeente (Kampen) of mogelijk een vereniging. Jouw “win” is een mooie korting op de polis (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wilsum?
Direct starten met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval vraag je advies van een verzekeringskantoor in Wilsum of rondom deze plaats. Goed om te weten: dit gaat nog een stuk vlotter en simpeler op internet. Hieronder tref jij een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(100% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 12 behandelingen).
 7. Bepaal de uitbetalingen t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld C4Me ziektekosten) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Wilsum?

De basisverzekering dekt veel zorgkosten in Wilsum. Hiermee worden kosten gedekt van o.a. Ziekenhuis, Huisarts, Ziekenvervoer, Medisch specialist. Echter ook Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Logopedie. Check de kleine letters van de actuele verzekering om te zien wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Scroll verder, daar tref jij enkele gebruikelijke zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. Je dokter heeft veel kennis en trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Wilsum wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een opname in een ziekenhuis? De basispolis dekt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: inspecteer of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Overijssel. Is er geen contract? Het kan zijn dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Wilsum. Wat wordt er betaald? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Wilsum? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Enige uitzondering is een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €65 per jaar tot €100 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering vergoedt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Wilsum zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er meerdere zorginstellingen in de streek Kampen. Zoals logopedie, podotherapie, diëtetiek, ergotherapie en ook haptonomie, stoppen met roken, apotheek, plastische chirurgie, audicien. De vergoedingen wisselen nogal bij CZ en OZF. Controleer de condities van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Ringleiding.

Verzekeringskantoor in Wilsum

Houd jij van een “echt” gesprek m.b.t. een zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Wilsum. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke situatie, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan je flink wat geld opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Deskundig advies.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wilsum