Loading...

Zorgverzekering Willemstad Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Willemstad. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, OHRA, CZ, VGZ, FBTO. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Past deze actuele polis bij jouw situatie? Aan de hand van de nuttige zorgvergelijker mag ook jij rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer jij de beste dekking voor de laagste prijs! Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals bijvoorbeeld alternatieve zorg + anticonceptie. De overstap is razendsnel afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Hulp bij overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is tamelijk ingewikkeld. Zaken als Acceptatieplicht en Zorgaanbieders vliegen je om de oren. Ze ontvangen je graag als klant, van AnderZorg of inTwente tot bijvoorbeeld FBTO en Salland. Hoe vind ik een goede polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Middels de zorgvergelijker bekijk je snel en zonder problemen een goede verzekering die klopt met jouw behoeften. Kom je er niet uit? Hier bekijk je makkelijke gegevens met betrekking tot de collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis, eigen risico, aanvullende verzekering. Zie ook meer over Werkhoven zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Willemstad? De kosten van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis verschilt per persoon. De prijs hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door ons vergelijk script – inclusief handige filters – spot je binnen 1 minuut welke verzekeraar voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Anderzorg, HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-willemstad


Veel gekozen zorgpolis in Willemstad?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023zijn er veel aspecten belangrijk. Er zijn talloze verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Uithoorn afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, Univé, Zilveren kruis, United Consumers. Op deze pagina tref je cruciale factoren die van belang zijn. Aan de hand van deze informatie zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorginstellingen waar je heen kunt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor problemen zoals Cellulitis of Dysosmie, echter ook Megalomanie en Rachitis. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorginstellingen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500). De reden hiervoor is een betaalbare polis. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Afgezien van de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra polis voor fysiotherapie, tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Moerdijk) of soms een hogeschool / universiteit. Je krijgt een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. Veel collectieve pakketten matchen niet standaard met je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Willemstad?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Willemstad of in deze buurt. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en gemakkelijker online. Hier vind jij de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Kies fysiotherapie behandelingen (kies bijv. achttien per jaar).
 7. Selecteer de uitbetalingen aangaande lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is Avéro Achmea ziektekosten) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Willemstad?

Jouw basispakket compenseert veel voorkomende zorgkosten in Willemstad. Hiermee worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Bloedonderzoek en Gehandicaptenzorg, Geestelijke gezondheidszorg, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Bekijk de condities van je huidige verzekering en bekijk wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Hierna lees je enige veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Noord-Brabant.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Willemstad wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? De basispolis vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: check even of de verzekeraar een contract heeft met ziekenhuizen in Noord-Brabant. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Willemstad. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basispolis. Uitzonderingen zijn: jeugd tot de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Selecteer dan een aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Willemstad? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van een paar tientjes per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. Een audicien in Willemstad moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Er zijn nog meerdere zorginstanties in de streek Moerdijk. Bijvoorbeeld: ergotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek en psychologische zorg, stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie, haptonomie. De dekkingen wisselen nogal bij DSW of ZieZo. Controleer de dekking van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Reizigersvaccinatie.

Verzekeringskantoor in Willemstad

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact rondom de zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Willemstad. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur controleert je privé-situatie en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Willemstad