Loading...

Zorgverzekering Wildervank Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland moet een zorgverzekering hebben. Vanaf 12 november kan je overstappen van zorgverzekering in Wildervank. Dit kan o.a. naar Achmea, VGZ, Menzis, OHRA, CZ. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is dus slim om jouw lopende verzekering goed door te nemen. Matcht deze huidige zorgverzekering met jouw wensen. Aan de hand van de slimme zorgvergelijker kun je rap en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind je de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen zoals o.a. huidtherapie of huidbehandelingen. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een geschikte zorgverzekering is best ingewikkeld. Aspecten zoals AWBZ en Verzekeringsplicht zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of Kiemer tot bijv. DSW en VGZ. Hoe stap ik over naar een goede verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door de zorgvergelijker detecteer je vlug en moeiteloos een geschikte verzekering die spoort met je individuele wensen. Kom je er niet uit? Hier bekijk jij handige specificaties met betrekking tot de restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Wemeldinge zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Wildervank? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De laagste premie kan per persoon verschillen. Het tarief hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Door de vergelijk module – met handige zoekfuncties – tref je snel welke polis voor jouw scenario het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Nog meer besparen op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Promovendum, Anderzorg, Nationale Nederlanden is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-wildervank


De beste zorgpolis in Wildervank?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – wellicht overstappen en zorgpolis Uffelte afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Univé, Bewuzt, United Consumers. Hieronder bekijk je veel besproken variabelen waar je zeker op moet letten. Dankzij deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of natura verzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt niet per verzekeraar. Wel variëren de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorginstellingen voor aandoeningen als Adrenogenitaal syndroom of Hyperseksualiteit, echter ook Longpest en Psychose. Dit heet vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis ben je welkom bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2022 ligt dit op €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (niet meer dan €500). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Denk aan een extra dekking voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, tandarts. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via het bedrijf, jouw gemeente (Veendam) of juist een onderwijsinstelling. Het voordeel is dan korting op jouw zorgverzekering (max 10% op de basisverzekering). Vaak is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wildervank?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor bezoek je een verzekeringskantoor in Wildervank of in deze buurt. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker d.m.v. internet. Hierna tref je de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 750).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (onder andere 12 keer p/jaar).
 7. Bepaal een vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is Zorg en Zekerheid zorgpolis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wat wordt er allemaal vergoed in Wildervank?

Het basispakket staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Wildervank. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijv. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Huisarts, Medicijnen en Revalidatiezorg, Ergotherapie, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Check de polisvoorwaarden van de huidige verzekeraar en controleer wat precies vergoed wordt, en onder welke condities dit geldt. Hieronder vind jij een paar gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een consult bij de huisarts in Wildervank wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: trek even na of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Wildervank. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit het basispakket. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Wildervank? Lenzen of brillen worden niet gedekt uit het basispakket. Enige uitzondering is een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van een paar tientjes per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Wildervank moet wel een contract hebben met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er een aantal soorten zorg in de regio Veendam. Neem nou podotherapie, kraamzorg, logopedie, ergotherapie of ook apotheek, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien. De financiële compensaties zijn erg wisselend bij CZdirect of Zorg en Zekerheid. Bekijk de kleine lettertjes van jouw verzekeraar om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Zorgpolis Refertilisatie.

Verzekeringskantoor in Wildervank

Heb jij het liefst 1 op 1 contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Wildervank. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De deskundige begeleidt jou t.a.v. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider bespreekt je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Dit kan bij de expert op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wildervank