Loading...

Zorgverzekering Wijnjewoude Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Wijnjewoude. Denk bijvoorbeeld aan Achmea, FBTO, OHRA, Menzis, VGZ. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Past deze actuele polis met jouw omstandigheden? Met behulp van een nuttige zorgvergelijker kan je gelijk, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende zekerheden zoals bijvoorbeeld huidbehandelingen / EHBO-advies. Overstappen van polis is binnen 5 minuten geregeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is nogal frustrerend. Termen als Zorgverzekeraar + Inkomensafhankelijke bijdrage komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van CZ of OZF tot o.a. De Friesland en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een voordelige polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij een zorgvergelijker achterhaal je direct en zonder problemen een aantrekkelijke verzekering die aansluit op je zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Hier tref jij bruikbare details m.b.t. de eigen risico, basisverzekering, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Bekijk ook meer info over Well zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Wijnjewoude? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren regelmatig, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kun je al veel besparen. Wat nu de laagste premie is, is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – tref jij binnen 1 minuut welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot en met eind januari 2023. Wil je extra besparen op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Promovendum, Besured, Nationale Nederlanden, HEMA is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-wijnjewoude


Veel gekozen zorgpolis in Wijnjewoude?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. We onderscheiden veel verschillende aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Uddel afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Hierna ontdek je enkele begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Aan de hand van deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor bijvoorbeeld Cachexie of Exostose, maar ook Koortslip en Status epilepticus. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgverleners. Een restitutiepolis is duurder.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt op het moment dat je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is het ER €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn lagere maandlasten. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Dan is dit nog niet zo gek. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Buiten het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is zeker geen verplichting. Veel gekozen: een extra verzekering voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Kijk van tevoren of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via het bedrijf, je gemeente (Opsterland) of wellicht een school. Je krijgt een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wijnjewoude?
Nu aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Dan maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Wijnjewoude of in een omliggende plaats. Echter, dat kan natuurlijk ook direct en duidelijker online. Hierna check je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutiepakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (100% vergoed tot € 500).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (o.a. 18 keer).
 7. Bepaal een vergoeding m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld Zekur zorgpolis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Wijnjewoude?

Jouw basispakket compenseert veel zorgkosten in Wijnjewoude. Hiermee worden kosten gedekt van bijv. Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medisch specialist, Medicijnen en tevens Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Verloskundige zorg. Controleer de condities van je huidige verzekeraar en controleer wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar vind je enkele gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, en verwijst je eventueel door. Gebruik van jouw huisarts in Wijnjewoude wordt vergoed uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Handig: trek even na of je verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Friesland. Behoort dat niet tot de opties? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Wijnjewoude. Wat betaalt mijn verzekeraar? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit het basispakket. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Wijnjewoude? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €35 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Wijnjewoude is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Ook vind je velerlei zorgbedrijven in de streek Opsterland. Onder andere: logopedie, diëtetiek, podotherapie, kraamzorg maar ook psychologische zorg, audicien, haptonomie, apotheek, plastische chirurgie. De dekkingen kunnen sterk afwijken bij Ik en ONVZ. Controleer de condities van jouw verzekeraar voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgpolis R08.

Verzekeringskantoor in Wijnjewoude

Houd jij van 1 op 1 contact aangaande de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Wijnjewoude. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou t.a.v. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De deskundige inventariseert jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Dit kan bij de expert op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wijnjewoude