Loading...

Zorgverzekering Wijnandsrade Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november kan je switchen van zorgverzekering in Wijnandsrade. Populaire keuzes zijn FBTO, OHRA, Menzis, Achmea, VGZ. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet onverstandig om de huidige verzekering goed door te nemen. Matcht deze afgesloten dekking met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van deze slimme zorgvergelijker kan je vlug en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Bepaal je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende zekerheden zoals o.a. mindfulness en opticien. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Gratis overstapservice
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een passende zorgverzekering is best ingewikkeld. Zaken als Solidariteit + GVS vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van ZorgDirect of Kiemer tot De Friesland en Zekur. Hoe vind ik een betrouwbare aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker detecteer je snel en zonder problemen een betrouwbare verzekering die aansluit op jouw wensen. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind jij makkelijke info ten aanzien van eigen risico, restitutiepolis, naturapolis, basisverzekering, aanvullende verzekering. Bekijk ook meer info over Weidum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Wijnandsrade? De prijzen van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl de dekking gelijk is. Om die reden kun je al veel besparen. Wat de voordeligste verzekering is is afhankelijk van veel factoren. De kostprijs hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – check je snel welke verzekering voor jou het meest voordelig is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot januari 2023. Meer voordeel behalen op je polis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum, HEMA is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-wijnandsrade


Betrouwbare zorgpolis in Wijnandsrade?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 komt veel kijken. Er zijn talloze partijen met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Tzummarum afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Univé, Interpolis, United Consumers. Hierna tref je veel besproken onderdelen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel variëren de zorgverleners waar je terecht kunt. Dankzij een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorginstellingen voor aandoeningen als Cholera of Homofobie, echter ook Münchhausensyndroom en Syndroom van Charles Bonnet. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering kan je naar enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dat €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Een beweegreden hiervoor kan zijn een betaalbare premie. Heb je niet vaak wat, en kan je een hoog risico veroorloven? Overweeg het gerust. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra verzekering voor alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Maak je veelvuldig gebruik van meer dan de standaard zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Nuth) of juist een opleiding. Je krijgt een mooie korting op de polis (doorgaans max. 10 procent korting). Vaak is het helemaal niet gunstig. Veel collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw wensen m.b.t. zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wijnandsrade?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Dan kan je naar een verzekeringskantoor in Wijnandsrade of rondom deze plaats. Let op: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler op internet. Hierna vind jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (75% vergoed tot € 250).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (bijvoorbeeld 6 stuks per jaar).
 7. Kies de gewenste vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Univé zorgpolis) en regel je overstap via internet.

Wordt alle zorg vergoed in Wijnandsrade?

Jouw basisverzekering vergoedt veel zorgkosten in Wijnandsrade. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Huisarts, Medicijnen en tevens Logopedie, Gehandicaptenzorg, Wijkverpleging, Geestelijke gezondheidszorg. Lees de kleine letters van je actuele polis om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop lees jij meerdere algemene zorgverleners in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Wijnandsrade is standaard gedekt in je basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Let op: loop na of je assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Limburg. Behoort dat niet tot de opties? Het komt regelmatig voor dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Wijnandsrade. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit het basispakket. Dat gaat niet op voor jongeren tot 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Wijnandsrade? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Dit is echter anders bij een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €60 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Wijnandsrade moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Er zijn nog vele zorginstellingen in de streek Nuth. Neem nou logopedie, podotherapie, ergotherapie, diëtetiek of stoppen met roken, apotheek, psychologische zorg, haptonomie, audicien. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Avéro Achmea en Pro Life. Bekijk de afspraken van de polis om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Zorgpolis Psychosociale oncologie.

Verzekeringskantoor in Wijnandsrade

Wil je het liefsteen “echt” gesprek ten aanzien van je zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Wijnandsrade. In de volksmond: een assurantieadviseur. De specialist helpt jou rondom verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider kijkt naar jouw omstandigheden, en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Voor al je vragen.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wijnandsrade