Loading...

Zorgverzekering Wijdewormer Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Wijdewormer. Bijvoorbeeld naar Menzis, Achmea, VGZ, OHRA, CZ. Ook in 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om het huidige contract er nog eens bij te pakken. Past de afgesloten verzekering nog met jouw situatie? Geholpen door een handige zorgvergelijker kan men rap en simpel zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende polissen als bijv. steunzolen / EHBO-advies. Overstappen van verzekeraar is echt zo gepiept.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 2 weken bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is redelijk ingewikkeld. Zaken als Aanvullende zorgverzekering en Risicoselectie zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van C4Me of inTwente tot Ditzo en UMC Zorgverzekering. Hoe stap ik over naar een betrouwbare verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Mede door onze zorgvergelijker bekijk je direct en probleemloos een betrouwbare verzekering die aansluit op je wensen. Meer info? Op onze website tref je nuttige informatie ten aanzien van collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico, naturapolis, restitutiepolis. Zie ook meer over Waverveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Wijdewormer? De tarieven van de basisverzekeringen variëren sterk, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs wordt bepaald door soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Met de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – zoek jij binnen 1 minuut welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot januari 2022. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, HEMA, Anderzorg, Besured is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Het nadeel is dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-wijdewormer


Populaire zorgpolis in Wijdewormer?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Twello afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Bewuzt, Zilveren kruis, Univé. Hierna lees je meer over een aantal begrippen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze info zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen identiek. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je terecht kunt. Aan de hand van een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners voor o.a. Blaar of Frozen shoulder, maar ook PDD-NOS en Zeeziekte. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 bedraagt dit €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500). Jouw “win” is een goedkopere verzekering. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Veel gekozen: een extra polis voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, tandarts. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via de baas, een gemeente (Wormerland) of soms een school. Je hebt recht op een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wijdewormer?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Wijdewormer of rondom deze plaats. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler online. Op deze pagina vind je de stappen die je doorloopt.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor natura- of restitutie verzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de dekking voor fysiotherapie (kies bijv. negen keer).
 7. Neem besluit over een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn PNOZorg zorgpolis) en de overstap is online snel rond.

Wat wordt er allemaal vergoed in Wijdewormer?

Jouw basispakket betaalt veel zorgkosten in Wijdewormer. Daarmee ben je standaard verzekerd voor o.a. Huisarts, Ziekenhuis, Medisch specialist, Ziekenvervoer maar ook Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Controleer de voorwaarden van je huidige verzekering en zie meteen wat precies vergoed wordt, en met welke eigen risico. Op deze pagina spot jij enkele algemene zorgaanbieders in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter helpt waar mogelijk, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Wijdewormer wordt gedekt uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: controleer goed of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Wijdewormer. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit het basispakket. Uitzondering op de regel: jongeren tot 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval de aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Wijdewormer? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €45 per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Wijdewormer is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Tevens zijn er velerlei verschillende types zorg in en rondom Wormerland. Neem nou ergotherapie, podotherapie, logopedie, diëtetiek of ook plastische chirurgie, stoppen met roken, apotheek, audicien, haptonomie. De tegemoetkomingen vertonen grote verschillen bij DSW of Salland. Bestudeer de afspraken van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Psoriasis kuurreis.

Verzekeringskantoor in Wijdewormer

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een ervaren verzekeringsmaatschappij in Wijdewormer. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou inzake hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Deze persoon checkt je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wijdewormer