Loading...

Zorgverzekering Wijdenes Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Ieder jaar kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Wijdenes. Dit kan o.a. naar Achmea, Menzis, VGZ, FBTO, CZ. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Past jouw bestaande dekking nog met jouw situatie? Aan de hand van deze slimme zorgvergelijker kan iedereen vlug en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Dan spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende verzekeringen als bijv. preventieve zorg + gezinsplanning. De overstap is binnen 2 minuten gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is nogal complex. Begrippen als Polisvoorwaarden of Inkomensafhankelijke bijdrage zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van Avéro Achmea of Menzis tot De Goudse en United Consumers. Hoe vind ik een goede aanbieder? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Dankzij een zorgvergelijker bekijk je rap en probleemloos een geschikte verzekering die klopt met de wensen. Meer info? Op deze pagina lees jij nuttige gegevens m.b.t. de naturapolis, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, basisverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Waterlandkerkje zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Nieuwsgierig naar de goedkoopste zorgverzekering in Wijdenes? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat nu de laagste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. de vergelijk module – met uitgebreide functies – spot je direct welke verzekering de laagste premie vraagt. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot en met eind januari 2022. Nog meer besparen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Promovendum, Besured, HEMA is doorgaans een budgetpolis (naturapolis). Je hebt te maken met dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-wijdenes


Populaire zorgpolis in Wijdenes?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Tweede Exloërmond afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Wellicht een verzekering van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Op deze pagina tref je belangrijke onderdelen waar je zeker op moet letten. Dankzij deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen de zorgadressen waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Acne of Hypoxie, maar ook Leverkanker en Syndroom van Marfan. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering ben je welkom bij een stuk minder zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is dit €385. Je kunt gaan voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €200 (max €500). Je profiteert van een betaalbare polis. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, gemeente (Drechterland) of juist een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een lagere premie (korting van 5-10%). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw specifieke zorgvragen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wijdenes?
Direct beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval kan je naar een verzekeringskantoor in Wijdenes of rondom deze plaats. Maar dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger via het internet. Hier lees jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 12 keer p/jaar).
 7. Selecteer een vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (een optie is PMA zorgpolis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Wijdenes?

Jouw basispakket vergoedt een groot deel van de zorgkosten in Wijdenes. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor zaken als Huisarts, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Medicijnen en tevens Wijkverpleging, Logopedie, Ergotherapie, Verloskundige zorg. Inventariseer de voorwaarden van de actuele modules en bekijk welke kosten je verzekering vergoed, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina spot je een aantal gebruikelijke zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, stelt een diagnose, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Wijdenes wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? Een basisverzekering betaalt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: trek even na of de verzekering wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Wijdenes. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basispolis. Dit wordt enkel vergoed voor jongeren tot 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Wijdenes? Lenzen of brillen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €55 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Wijdenes is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Buiten dit onderscheiden we nog allerlei soorten zorg in de streek Drechterland. Onder andere: ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg, podotherapie of apotheek, audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg, haptonomie. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij Interpolis of Pro Life. Check de voorwaarden van je polis voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgpolis Psoriasis kuuroord.

Verzekeringskantoor in Wijdenes

Prefereer jij 1 op 1 contact inzake de zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Wijdenes. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist helpt jou inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist bekijkt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek levert soms wel meer dan €250 op. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Deskundig en betrouwbaar.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wijdenes