Loading...

Zorgverzekering Wieringerwaard Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Wieringerwaard. Bijvoorbeeld naar OHRA, Achmea, FBTO, VGZ, Menzis. In 2023 verandert er voor jou het een en ander. Het is dus slim om jouw huidige polis er nog eens bij te pakken. Matcht de actuele polis met jouw omstandigheden? Aan de hand van deze praktische zorgvergelijker kun je snel en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies aanvullende polissen als bijv. tandarts en acupunctuur. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Snel overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Altijd een scherpe premie

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is nogal ingewikkeld. Feiten zoals Zorgverzekeringswet of Betalingsregeling vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van Avéro Achmea of OZF tot aan CZdirect en VGZ. Hoe achterhaal ik een goede verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Via onze zorgvergelijker vind je direct en zonder problemen een voordelige verzekering die klopt met je zorgwensen. Meer info? Hier vind je bruikbare info ten aanzien van eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis, restitutiepolis, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Wassenaar zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Wieringerwaard? De tarieven van de basisverzekeringen schommelen enorm, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. De voordeligste polis verschilt per persoon. De prijs hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. onze vergelijker – met bruikbare filters – bekijk je direct welke partij de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden is in veel gevallen een natura- of budgetpolis. Een negatief aspects hiervan is: je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-wieringerwaard


Betrouwbare zorgpolis in Wieringerwaard?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – denk aan overstappen en zorgpolis Tubbergen afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Denk aan een polis van United Consumers, Univé, Zilveren kruis, Bewuzt. Hierna bekijk je enkele aspecten die van belang zijn. Met deze info wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel fluctueren de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis kun je terecht bij alle zorgverleners en ziekenhuizen voor o.a. Anencefalie of Hippofobie, maar ook Polydipsie en Psychopathie. Bekend als vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturaverzekering ben je welkom bij enkel de deelnemende zorgaanbieders. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €100 (max €500). Het pluspunt is een lagere premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Neem het eens in overweging. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Naast de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Denk aan een extra polis voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Kijk van tevoren of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, een gemeente (Hollands Kroon) of mogelijk een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. De collectieve pakketten matchen niet standaard met je wensenlijstje voor de zorg. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wieringerwaard?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? In deze situatie bezoek je een verzekeringskantoor in Wieringerwaard of rondom deze plaats. Tip: het kan nog sneller en gemakkelijker via het internet. Op deze pagina check je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (o.a. negen behandelingen).
 7. Neem besluit over de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld Menzis zorgpolis) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Wieringerwaard?

De basispolis dekt allerlei zorgkosten in Wieringerwaard. Zo worden kosten gedekt van bijv. Bloedonderzoek, Ziekenvervoer, Medicijnen, Medisch specialist en Ergotherapie, Verloskundige zorg, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg. Check de kleine letters van de huidige dekking om te zien welke kosten je verzekering vergoed, en of je ook eigen risico moet betalen. Op deze pagina vind jij meerdere erkende zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, trekt een conclusie, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Het bezoek aan de huisarts in Wieringerwaard is standaard gedekt in je basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? Het basispakket betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: inspecteer of je verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Holland. Is er geen contract? Het kan voorkomen dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Wieringerwaard. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basispolis. Altijd wel voor: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Wieringerwaard? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit is echter anders bij een medisch belang of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van een paar tientjes per jaar tot €400 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Wieringerwaard is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Daarnaast zijn er allerlei verschillende types zorg in en rondom Hollands Kroon. Bijvoorbeeld: ergotherapie, kraamzorg, diëtetiek, logopedie en ook apotheek, stoppen met roken, audicien, haptonomie, plastische chirurgie. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij Besured of Stad Holland. Controleer de kleine lettertjes van de verzekering voor de actuele vergoedingen. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Prostaatkanker.

Verzekeringskantoor in Wieringerwaard

Houd jij van face to face contact inzake een zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Wieringerwaard. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou omtrent pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De begeleider bekijkt je privé-situatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject levert soms wel meer dan €250 op. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wieringerwaard