Loading...

Zorgverzekering Wier Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Wier. Veel gekozen partijen zijn VGZ, OHRA, Achmea, CZ, FBTO. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is niet zo gek om de huidige verzekering goed te bekijken. Past jouw geldende verzekering met jouw wensen. Met medewerking van de nuttige zorgvergelijker kun jij direct, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen als bijv. kraamzorg of brillen en lenzen. De overstap is binnen 5 minuten gepiept.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is vaak moeilijk. Begrippen als Aanvullende verzekering en Internet zorgverzekering komen veelvuldig voorbij. Je kunt bijna overal wel terecht, van Bewuzt of National Academic tot aan HEMA en United Consumers. Hoe stap ik over naar een passende verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Geholpen door deze zorgvergelijker tref je vlug en zonder problemen een goedkope verzekering die past bij alle individuele wensen. Is het lastig? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind jij makkelijke gegevens over de restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico, naturapolis, collectieve zorgverzekering. Lees ook alles over Waskemeer zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Wier? De kosten van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. De prijs hangt o.a. af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Via ons vergelijk script – inclusief handige filters – spot je gelijk welke aanbieder voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €685). Herinnering: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Anderzorg, Besured, Nationale Nederlanden, Promovendum is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-wier


Meest gekozen zorgpolis in Wier?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met verschillende polissen. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Triemen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van Univé, United Consumers, Bewuzt, Interpolis. Hieronder tref je nuttige factoren die van belang zijn. Met deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering maak je de keuze voor een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel verschillen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Met een restitutiepolis heb je vrije keuze qua zorgaanbieders voor aandoeningen als Borstkanker of Flashback, maar ook Orale pathologie en Slokdarmafsluiting. Bekend als vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij een stuk minder zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt wanneer je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 bedraagt dit €385. Sommigen kiezen een vrijwillig hoger eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €400 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een betaalbare verzekering. Ben je gezond, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Buiten het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Opties: een extra module voor alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, brillen en lenzen, fysiotherapie. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Kijk van tevoren of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, de gemeente (Menameradiel) of wellicht een opleiding. Je krijgt een lagere premie (max 10% op de basisverzekering). Soms betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wier?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Wier of ergens in de buurt. Handig: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger via het internet. Hier vind je een handig stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Bepaal fysiotherapie behandelingen (onder andere 36 per jaar).
 7. Bepaal de uitkering m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijvoorbeeld inTwente zorgpolis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Wier?

Het basispakket staat garant voor veel zorgkosten in Wier. Daarmee staat de verzekeraar garant voor onder andere Medisch specialist, Ziekenvervoer, Medicijnen, Ziekenhuis en Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Geestelijke gezondheidszorg, Ergotherapie. Check de voorwaarden van jouw huidige polis en bekijk welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina check jij enige populaire zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Wier wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering zal hiervoor zorgen. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: verifieer of jouw assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Wier. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Ga dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Wier? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische reden of uitzonderlijke hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van een paar tientjes per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? Het basispakket betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Wier is dan wel genoodzaakt een contract met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er velerlei verschillende types zorg in de buurt van Menameradiel. Denk aan: ergotherapie, logopedie, kraamzorg, diëtetiek maar ook plastische chirurgie, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, apotheek. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij DSW of Zekur. Check de dekking van de verzekering voor de actuele vergoedingen. Of ga meteen naar Zorgpolis Prikpil.

Verzekeringskantoor in Wier

Prefereer jij 1 op 1 contact rondom een zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Wier. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou inzake pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De deskundige checkt jouw persoonlijke situatie, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wier