Loading...

Zorgverzekering Wezup Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Wezup. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, Menzis, CZ, Achmea, FBTO. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om het huidige contract eens kritisch te bekijken. Matcht de bestaande dekking bij jouw situatie? Via onze handige zorgvergelijker kan iedereen vlug en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld chiropractie en alternatieve geneesmiddelen. De overstap is in een paar minuutjes gedaan.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Probleemloos overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is nogal frustrerend. Feiten zoals Collectiviteitskorting + Zvw vliegen je om de oren. Er zijn nogal wat aanbieders, van Promovendum of Ohra tot Ik en UMC Zorgverzekering. Hoe achterhaal ik een goedkope verzekeraar? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Aan de hand van deze zorgvergelijker bekijk je vlug en zonder problemen een voordelige verzekering die matcht met de individuele wensen. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl bekijk je bruikbare informatie over de basisverzekering, naturapolis, aanvullende verzekering, restitutiepolis, eigen risico. Je kunt hier ook terecht voor Warnsveld zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Wezup? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen sterk, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kun je al veel besparen. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. De premie wordt bepaald door hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. D.m.v. de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – zoek jij supersnel welke partij voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €885). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum, Besured is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-wezup


Meest gekozen zorgpolis in Wezup?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Er zijn talloze aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Tonden afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Interpolis, Univé. Op deze site tref je een aantal variabelen waar je zeker op moet letten. Met deze info kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je 100% vergoed krijgt. Dankzij een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners voor bijvoorbeeld Bifobie of Harttamponade, maar ook Megalomanie en Ziekte van Crohn. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners en ziekenhuizen. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf “meebetaalt” als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 is dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500). Het voordeel is een aantrekkelijk tarief. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Voorbeelden zijn een extra dekking voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, tandarts, brillen en lenzen. Maak je veel gebruik van extra aanvullende zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, jouw gemeente (Coevorden) of mogelijk een opleiding. Je hebt recht op een voordelige premie (korting van 5-10%). Mogelijk is het niet altijd goedkoper. Deze collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wezup?
Vandaag starten met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Wezup of omgeving. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler op internet. Hieronder bekijk jij onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Geef je wens door voor het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 27 keer).
 7. Kies de uitkering betreft brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn De Goudse zorgpolis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Wezup?

De basispolis staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Wezup. Hiermee staat de verzekeraar garant voor o.a. Ziekenvervoer, Huisarts, Medisch specialist, Ziekenhuis. Maar denk ook aan Wijkverpleging, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Lees de polisvoorwaarden van je actuele dekking om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar check je meerdere gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Gebruik van jouw huisarts in Wezup wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een opname in een ziekenhuis? De basispolis vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Goed om te weten: loop na of jouw verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Drenthe. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Wezup. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Ga dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Wezup? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Dit is echter anders bij een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van een paar tientjes per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Wezup moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met je verzekering. Ook vind je velerlei zorginstanties in de buurt van Coevorden. Denk aan: ergotherapie, podotherapie, logopedie, kraamzorg en haptonomie, stoppen met roken, audicien, plastische chirurgie, psychologische zorg. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Bewuzt en ZorgDirect. Controleer de afspraken van je verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of bekijk meteen meer over Zorgpolis Preventief consult.

Verzekeringskantoor in Wezup

Geef jij de voorkeur aan een persoonlijke afspraak m.b.t. de zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Wezup. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur checkt je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan je flink wat geld opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wezup