Loading...

Zorgverzekering Wetsens Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf half november tot eind december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Wetsens. Denk bijvoorbeeld aan Menzis, OHRA, VGZ, FBTO, CZ. Ook in 2023 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om jouw lopende verzekering er nog eens bij te pakken. Klopt deze huidige verzekering met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van onze praktische zorgvergelijker kan je rap en moeiteloos zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier zoek je de beste dekking voor de laagste prijs! Selecteer je eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen als steunzolen + alternatieve geneeswijzen. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het achterhalen van een goede zorgverzekering is redelijk lastig. Zaken als Aanvullende zorg en CVZ zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van Zorg en Zekerheid of Menzis tot bijvoorbeeld Ditzo en Salland. Hoe stap ik over naar een passende verzekeringspolis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Dankzij een zorgvergelijker vind je vlug en gemakkelijk een voordelige verzekering die aansluit op je wensen. Kom je er niet uit? Op deze website lees je praktische gegevens aangaande de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Warfstermolen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Wetsens? De prijzen van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Daardoor kun je eenvoudig besparen. De voordeligste polis kan per aanvraag verschillend zijn. De kostprijs kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. de zorgvergelijker – met bruikbare filters – tref je direct welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot uiterlijk 31 januari 2023. Meer voordeel behalen op de verzekeringen? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Promovendum, Anderzorg, Besured is in veel gevallen een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-wetsens


Meest gekozen zorgpolis in Wetsens?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. In Nederland kennen we allerlei assuradeurs die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Tolbert afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Bewuzt, United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis. Verderop bekijk je belangrijke begrippen die van belang zijn. Via deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorgverleners waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutiepolis kun je naar alle zorgaanbieders voor onder andere Ziekte van Creutzfeldt-Jakob of Geheugenverlies, maar ook Obstructief Slaapapneu-syndroom en Ringworm. Dit is vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering ben je welkom bij minder zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2023 ligt dit op €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Mogelijkheden: een extra polis voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Dongeradeel) of mogelijk een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wetsens?
Nu beginnen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Wetsens of rondom deze plaats. Handig: het kan nog sneller en duidelijker via het internet. Onderstaand tref je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturaverzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 36 per jaar).
 7. Beslis over de uitkering aangaande lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld Ditzo zorgpolis) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Wetsens?

De basispolis betaalt veel voorkomende zorgkosten in Wetsens. Zodoende ben je standaard verzekerd voor bijvoorbeeld Medicijnen, Ziekenhuis, Huisarts, Medisch specialist en tevens Revalidatiezorg, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg, Wijkverpleging. Bekijk de polisvoorwaarden van je actuele verzekering en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website lees jij een aantal gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Friesland.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Een afspraak bij je huisarts in Wetsens wordt gedekt uit het basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket zal hiervoor zorgen. Wel betaal je eigen risico. Tip: inspecteer of de verzekering een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Wetsens. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor jeugd tot de 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Wetsens? De kosten voor brillen en lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €25 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Wetsens moet wel een contract hebben met je verzekering. Ook vind je een aantal zorginstanties in de gemeente Dongeradeel. Neem nou logopedie, kraamzorg, diëtetiek, podotherapie of ook psychologische zorg, haptonomie, apotheek, stoppen met roken, audicien. De dekkingen wisselen nogal bij C4Me of National Academic. Bekijk de kleine lettertjes van je polis voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Positieve uitademingsapparatuur.

Verzekeringskantoor in Wetsens

Heb jij het liefst persoonlijk contact m.b.t. jouw zorgpolis? Het is een optie te kiezen voor de verzekeringsmaatschappij in Wetsens. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit inzake verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist controleert de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies levert soms wel meer dan €250 op. Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Kennis van zaken.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wetsens