Loading...

Zorgverzekering Wetering Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Wetering. Bijvoorbeeld naar VGZ, OHRA, Menzis, Achmea, FBTO. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Klopt jouw huidige polis met wat jij belangrijk vindt? Geholpen door de praktische zorgvergelijker kun je vandaag nog, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, ga voor restitutie en natura, en kies optioneel voor aanvullende polissen als bijv. brillen en lenzen plus osteopathie. Overstappen van verzekeraar is razendsnel geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Handige overstapservice
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Maak jouw verzekering persoonlijk

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een goede zorgverzekering is redelijk niet makkelijk. Begrippen als Overstappen en Woonlandpakket zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn nogal wat aanbieders, van Besured of Ohra tot De Goudse en United Consumers. Hoe stap ik over naar een goedkope verzekering? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Mede door deze zorgvergelijker detecteer je snel en makkelijk een goede verzekering die aansluit op de behoeften. Hulp nodig? Op deze website tref je bruikbare details aangaande de restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Warffum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Wetering? De tarieven van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kun je al veel besparen. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. Het tarief hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van de vergelijk module – met uitgebreide functies – tref jij binnen 1 minuut welke polis de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot januari 2022. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg betreft vaak een naturapolis (budgetpolis). Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-wetering


Populaire zorgpolis in Wetering?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei maatschappijen die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Tjerkwerd afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Interpolis, Zilveren kruis, Univé. Op deze site vind je belangrijke onderdelen die jou verder op weg helpen. Met deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor o.a. Achalasie of Human herpesvirus 8, en tevens voor bijv. Miltvuur en Vasculaire dementie. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij een stuk minder zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je mag het opheffen met bijv. €300 (de max is €500). Jouw “win” is een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op de basisverzekering bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra polis voor fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Neem dan goed door of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Steenwijkerland) of via een hogeschool / universiteit. Het voordeel is een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). In de praktijk is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je specifieke zorgwensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wetering?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Wetering of rondom deze plaats. Tip: het kan nog sneller en simpeler via het internet. Op deze pagina vind je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (75% vergoed tot € 250).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (kies bijv. zes behandelingen).
 7. Kies een vergoeding betreft lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (denk aan bijv. CZdirect zorgpolis) en stap direct online over.

Wat wordt er allemaal vergoed in Wetering?

Jouw basisverzekering compenseert de meeste zorgkosten in Wetering. Op die manier staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Huisarts, Ziekenhuis, Medicijnen, Bloedonderzoek. Echter ook Gehandicaptenzorg, Ergotherapie, Verloskundige zorg, Wijkverpleging. Lees de condities van jouw huidige dekking en ontdek wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Op onze website lees jij enige populaire zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. Je dokter heeft veel kennis en stelt vast wat er loos is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Wetering is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Een basisverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Handig: loop na of je assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Overijssel. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Wetering. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit het basispakket. Altijd wel voor: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Wetering? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische reden of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering dekt 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Wetering is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Ook vind je meerdere zorginstanties in en rondom Steenwijkerland. Neem nou kraamzorg, ergotherapie, logopedie, podotherapie maar ook stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek, haptonomie, psychologische zorg. De dekkingen lopen sterk uiteen bij De Amersfoortse of Salland. Check de dekking van de verzekering om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Poliklinische bevalling zonder medische noodzaak.

Verzekeringskantoor in Wetering

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact inzake je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor de verzekeringsmaatschappij in Wetering. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou inzake pensioenen, hypotheken en verzekeringen. De adviseur inventariseert jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wetering