Loading...

Zorgverzekering Westzaan Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verplicht om een (basis)zorgverzekering af te sluiten. Aan het einde van het jaar kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Westzaan. Veel gekozen partijen zijn OHRA, CZ, FBTO, Menzis, Achmea. Ook in 2022 verandert er weer het een en ander. Het is slim om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Matcht de bestaande polis met jouw wensen. Via deze scherpe zorgvergelijker kan je snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor zoek jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende modules zoals alternatieve zorg plus mantelzorg. De overstap is razendsnel afgewerkt.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Handige overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Handige filters gebruiken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering op maat is tamelijk frustrerend. Zaken als Basisverzekering of Vrijwillig eigen risico zal je moeten overwegen. Ze staan allemaal voor je klaar, van Besured of PMA tot o.a. DSW en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een goede verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Dankzij onze zorgvergelijker bekijk je gelijk en gemakkelijk een geschikte verzekering die matcht met de zorgwensen. Hulp nodig? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind je bruikbare specificaties over de aanvullende verzekering, basisverzekering, eigen risico, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering. Je kunt hier ook terecht voor Warder zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Westzaan? De kosten van de basisverzekeringen variëren vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Zo zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie is niet voor iedereen hetzelfde. Het maandelijkse bedrag komt tot stand door het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Aan de hand van onze vergelijker – en de speciale filters – bekijk je gelijk welke organisatie in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Verhoog je eigen risico (bijv. €785). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Anderzorg, Besured, Promovendum, HEMA is in de regel een budget- of naturapolis. Een negatief aspects hiervan is: beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-westzaan


De beste zorgpolis in Westzaan?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Tjerkgaast afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Verderop tref je betekenisvolle begrippen die extra belangrijk zijn. Via deze tips wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutieverzekering en een naturaverzekering. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is overal hetzelfde. Wel variëren de zorgverleners waar je heen kunt. D.m.v. een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Agorafobie of Haarfollikelmijt, echter ook Miltvuur en Rode hond. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (maximaal €500). Het pluspunt is een aantrekkelijk tarief. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Behalve de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Voorbeelden zijn een extra polis voor fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Laat je dan altijd voorlichten of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Zaanstad) of soms een opleiding. Je krijgt een lagere premie (korting van 5-10%). Soms hoeft dit niet altijd voordeliger te zijn. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Westzaan?
Snel profiteren van ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In deze situatie maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Westzaan of omgeving. Handig: het kan nog sneller en simpeler d.m.v. internet. Hierna spot jij de te nemen stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. negen keer p/jaar).
 7. Bepaal de uitbetalingen betreft brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (bijvoorbeeld CZ zorgpolis) en het overstappen online is zo geregeld.

Wat wordt er allemaal vergoed in Westzaan?

Jouw basispolis dekt een groot deel van de zorgkosten in Westzaan. Op die manier staat de verzekeraar garant voor o.a. Ziekenhuis, Medisch specialist, Bloedonderzoek, Medicijnen en Wijkverpleging, Verloskundige zorg, Logopedie, Revalidatiezorg. Lees de algemene voorwaarden van je huidige dekking om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Scroll verder, daar tref jij enige vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. Je dokter heeft veel kennis en bepaalt wat er aan de hand is, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Westzaan wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een behandeling in het ziekenhuis? Je basisverzekering dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: controleer goed of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Behoort dat niet tot de opties? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Westzaan. Wat wordt er betaald? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit het basispakket. Dat gaat niet op voor kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Westzaan? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €70 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de aanschafprijs van een hoortoestel. Je audicien in Westzaan zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Daarnaast zijn er velerlei verschillende types zorg in de regio Zaanstad. Neem nou diëtetiek, kraamzorg, logopedie, ergotherapie of ook psychologische zorg, haptonomie, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek. De vergoedingen wisselen nogal bij Ditzo en United Consumers. Check de afspraken van jouw polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Podozolen.

Verzekeringskantoor in Westzaan

Wil je het liefsteen “echt” gesprek rondom jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Westzaan. Ook bekend als een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige begeleidt jou rondom pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider bekijkt jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Westzaan