Loading...

Zorgverzekering Westmaas Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf half november tot eind december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Westmaas. Dit kan o.a. naar Menzis, OHRA, CZ, FBTO, Achmea. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om jouw huidige polis goed te bekijken. Past jouw bestaande polis met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van een handige zorgvergelijker kan jij rap en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende zoek jij de beste dekking voor de laagste prijs! Beslis over eigen risico, kies voor natura of restitutie, en regel je aanvullende modules zoals bijvoorbeeld homeopathie plus huidtherapie. De overstap is in een paar minuutjes geregeld.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een passende zorgverzekering is nogal niet makkelijk. Feiten zoals SVB + Eerstelijns zorg zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van De Amersfoortse of Kiemer tot o.a. FBTO en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een goede polis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Door gebruik te maken van onze zorgvergelijker tref je direct en makkelijk een duidelijke verzekering die in lijn is met jouw zorgbehoefte. Meer info? Op deze website tref jij handige specificaties met betrekking tot de eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Wapse zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Westmaas? De kosten van de basisverzekeringen schommelen vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Door een prijsvergelijking kun je eenvoudig besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De kostprijs hangt af van hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Middels ons vergelijk script – inclusief handige filters – bekijk je binnen enkele minuten welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op de verzekeringen? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €785). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-westmaas


Veel gekozen zorgpolis in Westmaas?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2023 moet je met veel zaken rekening houden. Je hebt keuze uit enorm veel aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – bijv. overstappen en zorgpolis Tjalhuizum afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Dat kan zijn een polis van Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt, United Consumers. Verderop lees je meer over betekenisvolle begrippen die jou verder op weg helpen. Via deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je terecht kunt. Met een restitutiepolis ben je welkom bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Baritose of Hand- voet- en mondziekte, maar ook Necrose en Somatoforme stoornis. Dit is vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kun je terecht bij circa 90% van de zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf “meebetaalt” zodra je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2023 is het ER €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (max €500). Je profiteert van een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je wat spaargeld liggen? Neem het eens in overweging. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Behalve de basisverzekering zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra aanvulling voor brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Duik dan even in de materie of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Binnenmaas) of via een school. Je ontvangt een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). In de regel is het helemaal niet gunstig. Alle collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw specifieke zorgvragen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Westmaas?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Westmaas of omgeving. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en nog effectiever via internet. Op deze pagina vind je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (o.a. 18 keer p/jaar).
 7. Beslis over de dekking m.b.t. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies een verzekeraar (denk aan bijv. Bewuzt zorgpolis) en stap direct online over.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Westmaas?

De basisverzekering compenseert de meeste zorgkosten in Westmaas. Op die manier hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Ziekenhuis, Medicijnen, Huisarts, Medisch specialist maar ook Wijkverpleging, Logopedie, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Inventariseer de polisvoorwaarden van de actuele verzekering en zie meteen wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Hieronder spot je een paar algemene zorginstellingen in de provincie Zuid-Holland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Westmaas wordt betaald vanuit de basispakketten. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een opname in een ziekenhuis? De basispolis dekt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Advies: trek even na of de assuradeur een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Zuid-Holland. Is dat niet het geval? Het kan zijn dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Westmaas. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via de basisverzekering. Dit wordt enkel vergoed voor mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Westmaas? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €60 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basisverzekering keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Je audicien in Westmaas zal wel een contract moeten hebben met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er meerdere zorginstellingen in de streek Binnenmaas. Bijvoorbeeld: diëtetiek, ergotherapie, podotherapie, logopedie en psychologische zorg, stoppen met roken, haptonomie, plastische chirurgie, apotheek. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij De Goudse of ZieZo. Bestudeer de condities van je polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Zorgpolis Podologie.

Verzekeringskantoor in Westmaas

Prefereer jij 1 op 1 contact ten aanzien van de zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Westmaas. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou inzake verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De adviseur bekijkt je (gezinssituatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Westmaas