Loading...

Zorgverzekering Westhoek Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet verplicht een zorgverzekering hebben. Rond november tot en met december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Westhoek. Dit kan o.a. naar CZ, FBTO, Achmea, VGZ, OHRA. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is slim om het huidige contract goed door te nemen. Past jouw afgesloten zorgverzekering met jouw wensen. Via de slimme zorgvergelijker kan je gelijk, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies aanvullende dekkingen zoals o.a. mindfulness of fysiotherapie. Overstappen van aanbieder is binnen 2 minuten geregeld.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Overstap wordt voor je geregeld
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden en afsluiten van een goede zorgverzekering is soms niet eenvoudig. Feiten zoals Zorgverzekeraar en Inkomensafhankelijke premie komen veelvuldig voorbij. Er zijn talloos veel assuranten, van CZ of National Academic tot bijv. FBTO en Univé. Hoe ontdek ik een voordelige verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door onze zorgvergelijker achterhaal je gelijk en ongecompliceerd een goede verzekering die aansluit op jouw individuele wensen. Hulp nodig? Hier bekijk jij praktische gegevens met betrekking tot de naturapolis, aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Wanroij zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Westhoek? De kosten van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor kan je al gauw een paar euro besparen. De goedkoopste polis kan per persoon verschillen. De prijs wordt bepaald door eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. de vergelijk module – inclusief handige filters – tref jij gelijk welke verzekeringspolis de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot en met eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, HEMA, Anderzorg, Promovendum is doorgaans een budget- of naturapolis. Je hebt te maken met dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-westhoek


Veel gekozen zorgpolis in Westhoek?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je enkele handelingen verrichten. Je kunt kiezen uit meerdere partijen met verschillende polissen. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met een lage premie – denk aan overstappen en zorgpolis Tinallinge afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, United Consumers, Univé, Interpolis. Verderop ontdek je een aantal factoren die van belang zijn. Via deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. De inhoud van deze basispakketten is bij iedereen identiek. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutieverzekering kies je zelf je zorginstellingen voor aandoeningen als Amblyopie of Extra-articulaire aandoening, echter ook Muisarm en Taijin kyofusho. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kan je naar alleen de aangesloten ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. Voor 2023 ligt dit op €385. Je kunt kiezen voor een vrijwillig hoger eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €300 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een minder hoge premie. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Behalve de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra dekking voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, fysiotherapie. Maak je veel gebruik van meer dan de standaard zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Zoek zeker goed uit of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via jouw zaak, gemeente (het Bildt) of wellicht een vereniging. Je hebt recht op een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). In de regel ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Westhoek?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Westhoek of in een omliggende plaats. Tip: je doet dit veel rapper en gemakkelijker d.m.v. internet. Onderstaand tref jij een handig stappenplan.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Geef je wens door voor de dekking voor fysiotherapie (bijvoorbeeld zes behandelingen).
 7. Neem besluit over een vergoeding t.a.v. lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (dat kan zijn AnderZorg zorgpolis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Westhoek?

Het basispakket betaalt de meeste zorgkosten in Westhoek. Hiermee hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijvoorbeeld Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek, Ziekenhuis en tevens Logopedie, Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Gehandicaptenzorg. Lees de voorwaarden van de huidige verzekeraar om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Op onze website tref jij meerdere vaak voorkomende zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Het bezoek aan de huisarts in Westhoek wordt vergoed uit het basispakket. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: inspecteer of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Friesland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan voorkomen dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Westhoek. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Westhoek? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Dit is echter anders bij een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €40 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Gehoorapparaat nodig? De basispolis keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Westhoek moet hiervoor wel afspraken hebben gemaakt met de verzekeringsmaatschappij. Daarnaast zijn er vele soorten zorg in en rondom het Bildt. Zoals logopedie, diëtetiek, ergotherapie, podotherapie en ook audicien, psychologische zorg, plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie. De vergoedingen zijn erg wisselend bij Ik en PMA. Controleer de kleine lettertjes van jouw polis voor de actuele vergoedingen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Plastische chirurgie.

Verzekeringskantoor in Westhoek

Geef jij de voorkeur aan 1 op 1 contact omtrent je zorgpolis? Je kan afspraken met een verzekeringsmaatschappij in Westhoek. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou op het gebied van hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur bespreekt jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Westhoek