Loading...

Zorgverzekering Westhem Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet verplicht een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Westhem. Denk bijvoorbeeld aan CZ, VGZ, Menzis, OHRA, Achmea. Ook in 2023 verandert er weer het een en ander. Het is dus slim om de huidige verzekering eens kritisch te bekijken. Klopt jouw geldende dekking met jouw wensen. Geholpen door een innovatieve zorgvergelijker kun jij nu, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Bepaal je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en selecteer eventueel aanvullende polissen als bijv. anticonceptie of zwangerschap en bevalling. Overstappen van verzekeraar is razendsnel afgewerkt.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een goede zorgverzekering is soms complex. Begrippen als Betalingsachterstand en Zvw vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van Avéro Achmea of PNOZorg tot De Friesland en Stad Holland. Hoe vind ik een passende verzekering? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Met behulp van deze zorgvergelijker vind je vlug en eenvoudig een geschikte verzekering die spoort met alle wensen. Meer info? Op zorgverzekeringcentrum.nl lees je bruikbare details m.b.t. de restitutiepolis, aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Wanneperveen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Westhem? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kan de polis al snel wat goedkoper. De goedkoopste polis kan per aanvraag verschillend zijn. Het tarief hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – bekijk je direct welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €485). Vergeet niet: zo’n goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA, Anderzorg is in veel gevallen een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-westhem


Veel gekozen zorgpolis in Westhem?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei verzekeraars die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijvoorbeeld overstappen en zorgpolis Tilligte afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die vrijwel alle zorg dekt. Het kan gaan om een polis van Interpolis, Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers. Op deze site ontdek je enkele aspecten die jou verder op weg helpen. Dankzij deze informatie zul je de zorgvergelijker beter begrijpen.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutiepolis kies je zelf je zorgverleners voor bijvoorbeeld Bad trip of Hypoxie, maar ook Pancreatitis en Selectief mutisme. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt wanneer je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €500 (niet meer dan €500). Het pluspunt is een aantrekkelijk tarief. Over gezondheid niet te klagen, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. De maandlasten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Opties: een extra verzekering voor tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Ben jij overgeleverd aan extra aanvullende zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: via je job, je gemeente (Súdwest-Fryslân) of soms een hogeschool / universiteit. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (korting van 5-10%). Vaak betaal je juist meer voor de polis. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Westhem?
Vandaag aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor kan je naar een verzekeringskantoor in Westhem of in deze buurt. Echter, je doet dit veel rapper en duidelijker op internet. Op deze pagina spot je een bruikbaar stappenplan.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2023.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €485).
 3. Selecteer een natura- of restitutieverzekering (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere twaalf per jaar).
 7. Kies de uitbetalingen voor brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld De Amersfoortse zorgpolis) en stap direct online over.

Welke kosten worden er vergoed in Westhem?

Jouw basispakket staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Westhem. Hiermee worden kosten gedekt van zaken als Ziekenvervoer, Bloedonderzoek, Medicijnen, Huisarts en tevens Ergotherapie, Logopedie, Verloskundige zorg, Geestelijke gezondheidszorg. Inventariseer de condities van jouw actuele dekking en zie meteen welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Op onze website check je meerdere vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter helpt waar mogelijk, trekt een conclusie, en neemt contact op met een ziekenhuis. Gebruik van jouw huisarts in Westhem wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een intensieve ziekenhuisopname? Het basispakket dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Goed om te weten: inventariseer of de verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Westhem. Hoe zit het met de dekking? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor een aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Westhem? De kosten voor brillen en lenzen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €25 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. De audicien in Westhem is dan wel genoodzaakt een contract met de partij waar jij verzekerd bent. Er zijn nog meerdere zorginstellingen in de gemeente Súdwest-Fryslân. Bijvoorbeeld: ergotherapie, diëtetiek, logopedie, podotherapie of ook psychologische zorg, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek, audicien. De financiële compensaties kunnen sterk afwijken bij CZdirect of ZorgDirect. Controleer de kleine lettertjes van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of lees direct alles over Zorgpolis Plakbrug.

Verzekeringskantoor in Westhem

Wil je het liefstpersoonlijk contact inzake je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Westhem. Ook bekend als een assurantieadviseur. Hij of zij adviseert jou omtrent pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De begeleider kijkt naar jouw persoonlijke situatie, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Westhem