Loading...

Zorgverzekering Westerwijtwerd Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Vanaf half november tot eind december kan je switchen van zorgverzekering in Westerwijtwerd. Denk bijvoorbeeld aan VGZ, Menzis, CZ, FBTO, OHRA. Ook in 2022 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Klopt de huidige zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Met medewerking van een slimme zorgvergelijker kan jij direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op die manier vind je een polis die past bij jouw wensen en budget. Selecteer je eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen zoals o.a. vaccinaties en alternatieve zorg. Overstappen van verzekeraar is binnen 5 minuten gedaan.

 • Populaire verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een goede zorgverzekering is redelijk moeilijk. Zaken als Collectiviteitskorting + Internet zorgverzekering zal je moeten overwegen. Er zijn talloos veel assuranten, van CZ of ONVZ tot o.a. DSW en Salland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betaalbare verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Geholpen door onze zorgvergelijker detecteer je gelijk en makkelijk een betrouwbare verzekering die klopt met alle zorgwensen. Kom je er niet uit? Op zorgverzekeringcentrum.nl vind je praktische info over de restitutiepolis, basisverzekering, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis. Of klik meteen verder naar Wamel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Westerwijtwerd? De prijzen van de basisverzekeringen wisselen vaak, terwijl de inhoud hetzelfde is. Daardoor kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, kan per aanvraag verschillend zijn. De vergoeding kent z’n oorsprong in soort polis (natura of restitutie), aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – tref jij binnen enkele minuten welke partij voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Nog meer besparen op de ziektekosten? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van partijen als Besured, Promovendum, HEMA, Nationale Nederlanden betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-westerwijtwerd


De beste zorgpolis in Westerwijtwerd?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. In Nederland kennen we allerlei verzekeraars die weer verschillende verzekeringen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – bijv. overstappen en zorgpolis Tilburg afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Zilveren kruis, Interpolis, United Consumers, Bewuzt. Hierna bekijk je een aantal onderdelen waar je zeker op moet letten. Met deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is overal hetzelfde. Wel variëren de zorgverleners waar je terecht kunt. Via een restitutiepolis ben je welkom bij alle zorginstellingen voor aandoeningen als Clownseczeem of Frégoli-syndroom, echter ook Palilalie en Ventrikelfibrilleren. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgaanbieders. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. In 2022 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een lagere premie. Ben je gezond, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het misschien wat voor jou. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra module voor fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts, alternatieve geneeswijzen. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Laat je dan altijd voorlichten of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: van je werkgever, de gemeente (Loppersum) of wellicht een hogeschool / universiteit. Je hebt recht op een goedkoper tarief (korting van 5-10%). Doorgaans liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw wensen m.b.t. zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Westerwijtwerd?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Westerwijtwerd of omgeving. Echter, geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger d.m.v. internet. Hieronder spot je de te nemen stappen.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Selecteer fysiotherapie behandelingen (o.a. 9 keer).
 7. Neem besluit over de dekking aangaande brillen en lenzen.
 8. Bepaal wat je wil met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. ZorgDirect polis) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Westerwijtwerd?

De basispolis dekt allerlei zorgkosten in Westerwijtwerd. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Medisch specialist, Bloedonderzoek, Medicijnen, Ziekenvervoer maar ook Logopedie, Wijkverpleging, Dieetadvies, Revalidatiezorg. Controleer de kleine letters van de actuele dekking en bekijk wat precies vergoed wordt, en welk eigen risico er geldt. Hieronder lees je een paar populaire zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. Je dokter heeft veel kennis en doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Westerwijtwerd wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? De basisverzekering betaalt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: loop na of jouw verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Groningen. Is er geen contract? Het kan zijn dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Westerwijtwerd. Wat betaalt mijn verzekeraar? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt via de basisverzekering. Altijd wel voor: jongeren tot 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Westerwijtwerd? Lenzen of brillen worden niet teruggeboekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische indicatie of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €40 per jaar tot €100 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Westerwijtwerd is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er allerlei zorginstanties in de buurt van Loppersum. Bijvoorbeeld: ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg, logopedie maar ook audicien, apotheek, haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg. De tegemoetkomingen kunnen sterk afwijken bij Delta Lloyd of Promovendum. Bestudeer de afspraken van je verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Pijnvermindering.

Verzekeringskantoor in Westerwijtwerd

Prefereer jij een persoonlijke afspraak inzake de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Westerwijtwerd. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider controleert je (gezinssituatie en geven quick wins om te besparen op de zorgverzekering. Dit gesprek kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kennis van zaken.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Westerwijtwerd