Loading...

Zorgverzekering Westerlee Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf halverwege november kan je een (nieuwe) zorgverzekering afsluiten in Westerlee. Bijvoorbeeld naar VGZ, Menzis, Achmea, CZ, FBTO. Ook in 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het is slim om de verzekering van dit jaar eens kritisch te bekijken. Matcht de huidige verzekering bij jouw situatie? Geholpen door onze nuttige zorgvergelijker kun je gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en kies optioneel voor aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld acupunctuur plus manuele therapie. Overstappen van verzekeraar is binnen 2 minuten gepiept.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Overstappen met 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het vinden van een zorgverzekering op maat is tamelijk moeilijk. Begrippen als AWBZ en Mantelzorg zal je moeten overwegen. Ze ontvangen je graag als klant, van CZ of National Academic tot o.a. FBTO en Univé. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een passende aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via de zorgvergelijker detecteer je direct en makkelijk een goede verzekering die spoort met jouw individuele wensen. Kom je er niet uit? Op onze website lees je bruikbare specificaties aangaande de eigen risico, aanvullende verzekering, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, naturapolis. Of klik meteen verder naar Wagenborgen zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Westerlee? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Daardoor kun je al veel besparen. De goedkoopste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs kent z’n oorsprong in vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. D.m.v. ons vergelijk script – met handige zoekfuncties – spot jij binnen 1 minuut welke partij voor jouw situatie het laagst geprijsd is. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured is in de regel een natura- of budgetpolis. Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-westerlee


De beste zorgpolis in Westerlee?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. We onderscheiden veel verschillende partijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – bijv. overstappen en zorgpolis Tiendeveen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Interpolis, Univé, Bewuzt. Hieronder bekijk je belangrijke onderdelen die van belang zijn. Met deze info kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een naturapolis en een restitutiepolis. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgadressen waar je terecht kunt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle zorginstellingen voor problemen zoals Contactdermatitis of Gegeneraliseerde angststoornis, maar ook Parafilie en Zesde ziekte. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering kan je naar alleen de gecontracteerde zorgaanbieders. Een naturaverzekering is het goedkoopst.


2. Hoogte eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt op het moment dat je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 bedraagt dit €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (de max is €500). Het pluspunt is lagere maandlasten. Heb je niet vaak wat, en heb je voldoende geld liggen? Dan is het een prima optie. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende dekking kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Voorbeelden zijn een extra polis voor medische hulp buitenland, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veel gebruik van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via de baas, jouw gemeente (Oldambt) of juist een hogeschool / universiteit. Je krijgt dan korting op jouw zorgverzekering (doorgaans max. 10 procent korting). In de praktijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Deze collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Westerlee?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Hiervoor bezoek je een verzekeringskantoor in Westerlee of omgeving. Goed om te weten: geen tijd? Dan kan dit ook nu en duidelijker online. Hierna tref je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Hoe hoog mag het eigen risico zijn (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Selecteer het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (onder andere 18 keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de gewenste vergoeding voor lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijvoorbeeld Zekur polis) en de overstap is online snel rond.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Westerlee?

De basisverzekering staat garant voor veel zorgkosten in Westerlee. Daarmee worden kosten gedekt van o.a. Huisarts, Medicijnen, Ziekenvervoer, Ziekenhuis maar ook Revalidatiezorg, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg. Inventariseer de algemene voorwaarden van de huidige modules en zie meteen wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar bekijk jij enige gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Westerlee wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Je basisverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Let op: check even of de verzekeraar wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Westerlee. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt vanuit het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Westerlee? De kosten voor brillen en lenzen worden niet gedekt uit het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €50 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt maximaal 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Westerlee zal wel een contract moeten hebben met jouw assuradeur. Er zijn nog meerdere zorgbedrijven in de regio Oldambt. Onder andere: ergotherapie, diëtetiek, kraamzorg, logopedie maar ook haptonomie, stoppen met roken, psychologische zorg, plastische chirurgie, audicien. De financiële compensaties wisselen nogal bij C4Me of VGZ. Controleer de condities van jouw verzekeraar om te checken hoeveel je krijgt. Of ga meteen naar Zorgpolis Persoonsalarmering.

Verzekeringskantoor in Westerlee

Heb jij het liefst persoonlijk contact m.b.t. de zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een vakbekwame verzekeringsmaatschappij in Westerlee. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Hij of zij geeft advies t.a.v. verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De begeleider bespreekt je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak scheelt je zo enkele tientjes per maand. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Westerlee