Loading...

Zorgverzekering Westergeest Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet een zorgverzekering hebben. Vanaf half november tot eind december kan je overstappen van zorgverzekering in Westergeest. Populaire keuzes zijn Menzis, Achmea, CZ, FBTO, VGZ. In 2023 verandert er weer het een en ander. Het loont dus om het huidige contract nog eens door te lezen. Matcht jouw actuele dekking bij jouw situatie? Geholpen door een snelle zorgvergelijker mag ook jij gelijk, simpel zorgverzekeringen vergelijken. Zo selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Beslis over eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende verzekeringen zoals o.a. tandheelkundige hulp plus acnetherapie. Overstappen van aanbieder is binnen 5 minuten gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Snel overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een zorgverzekering die bij jou past is best lastig. Zaken als Wlz en Ingezetene zal je moeten overwegen. En er zijn tientallen polissen, van Zorg en Zekerheid of OZF tot bijv. De Goudse en Stad Holland. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een passende polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker bekijk je vlug en makkelijk een geschikte verzekering die overeenkomt met de wensen. Is het lastig? Op deze website spot jij nuttige informatie over de eigen risico, basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, aanvullende verzekering. Of klik meteen verder naar Wachtum zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Westergeest? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Zo zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie kan per persoon verschillen. De premie hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Door de zorgvergelijker – met uitgebreide functies – spot je snel welke assuradeur voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot januari 2023. Wil je extra besparen op de verzekeringen? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Let wel: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg, HEMA betreft vaak een budgetpolis of naturapolis. Er is dan vaak sprake van je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-westergeest


Meest gekozen zorgpolis in Westergeest?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. In Nederland kennen we allerlei partijen met verschillende polissen. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – wellicht overstappen en zorgpolis Thesinge afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Denk aan een polis van Zilveren kruis, Bewuzt, United Consumers, Univé. Verderop vind je cruciale variabelen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Met een restitutieverzekering kun je naar alle zorgverleners en ziekenhuizen voor onder andere Anorexia nervosa of Dumbo-oren, maar ook Platvoeten en Vliegangst. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 ligt dit op €385. Optioneel is een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €500 (max €500, €885 totaal). Het voordeel is een aantrekkelijke prijs. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan kun je het overwegen. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

In aanvulling op het basispakket kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra dekking voor brillen en lenzen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, een gemeente (Kollumerland en Nieuwkruisland) of mogelijk een vereniging. Jouw “win” is een voordelige premie (max 10% op de basisverzekering). Doorgaans ben je helemaal niet goedkoper uit. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Westergeest?
Direct profiteren van ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor maak je ‘een afspraak bij het verzekeringskantoor in Westergeest of rondom deze plaats. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en gemakkelijker d.m.v. internet. Hierna vind je een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn 6 keer).
 7. Beslis over de uitbetalingen t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Geef je wensen door met betrekking tot alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn United Consumers polis) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Westergeest?

Het basispakket staat garant voor allerlei zorgkosten in Westergeest. Op die manier ben je standaard verzekerd voor bijv. Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medisch specialist, Huisarts. Echter ook Logopedie, Dieetadvies, Revalidatiezorg, Wijkverpleging. Inventariseer de polisvoorwaarden van jouw huidige polis om te achterhalen wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Scroll verder, daar lees je enige gebruikelijke zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt bij de meeste soorten klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Westergeest wordt gedekt uit het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat wordt er gedekt bij een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Tip: check even of je verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dit niet mogelijk? Het is mogelijk dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Westergeest. Wordt dit ook vergoed? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald via het basispakket. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies in dat geval een aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Westergeest? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Dit is echter anders bij een medische ingreep of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €30 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis dekt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Westergeest is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er een aantal zorginstellingen in de streek Kollumerland en Nieuwkruisland. Onder andere: podotherapie, kraamzorg, logopedie, diëtetiek of ook plastische chirurgie, psychologische zorg, audicien, apotheek, stoppen met roken. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Ditzo en ZorgDirect. Bekijk de dekking van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis PEP-masker.

Verzekeringskantoor in Westergeest

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak t.a.v. jouw zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Westergeest. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon bespreekt je privé-situatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Deskundig advies.
 • Afspraak bij jou thuis.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Westergeest