Loading...

Zorgverzekering Westeremden Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je switchen van zorgverzekering in Westeremden. Populaire keuzes zijn Menzis, FBTO, Achmea, VGZ, OHRA. In 2022 zijn er een aantal wijzigingen. Het loont dus om jouw lopende verzekering nog eens door te lezen. Klopt de huidige zorgverzekering met jouw omstandigheden? Met behulp van een nuttige zorgvergelijker mag ook jij snel en gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor vind jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en regel je aanvullende verzekeringen als bijv. tand / medische hulp buitenland. Overstappen van aanbieder is in een paar minuutjes gedaan.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Een verzekering voor iedereen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering op maat is nogal niet eenvoudig. Begrippen als Declareren en EHIC zullen je aandacht nodig hebben. En er zijn tientallen polissen, van Zorg en Zekerheid of OZF tot bijv. De Friesland en Salland. Hoe ontdek ik een passende verzekering? Zorgpolissen vergelijken is niet moeilijk! Geholpen door een zorgvergelijker achterhaal je direct en probleemloos een duidelijke verzekering die aansluit op alle wensen. Kom je er niet uit? Op deze website lees je handige adviezen ten aanzien van basisverzekering, aanvullende verzekering, naturapolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering. Bekijk ook meer info over Waaxens zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering in Westeremden? De premies van de basisverzekeringen fluctueren nogal, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Hierdoor kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de voordeligste verzekering is kan per persoon verschillen. De kostprijs wordt bepaald door mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. D.m.v. onze vergelijker – met uitgebreide functies – bekijk jij supersnel welke polis in jouw geval het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot uiterlijk 31 januari 2022. Meer voordeel behalen op je verzekering? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Let wel: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Besured, Promovendum, Nationale Nederlanden is doorgaans een naturapolis (budgetpolis). Er is dan vaak sprake van dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-westeremden


Betrouwbare zorgpolis in Westeremden?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze aanbieders die weer verschillende verzekeringen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Teuge afsluiten – of juist voor de beste verzekering van 2022 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van Interpolis, Bewuzt, United Consumers, Univé. Op deze pagina tref je veel besproken begrippen die even jouw aandacht nodig hebben. Dankzij deze aanwijzingen kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering kies je zelf je zorgaanbieders voor onder andere Aortaruptuur of Klüver-Bucy-syndroom, echter ook Persoonlijkheidsstoornis en Rugpijn. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de gecontracteerde zorginstellingen. Een naturapolis is goedkoper.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel dat je zelf bijdraagt als je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dat €385. Optioneel is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €100 (maximaal €500). Jouw “win” is een goedkope polis. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Opties: een extra module voor alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Ben jij al bekend met de collectieve verzekeringen: van je werkgever, jouw gemeente (Loppersum) of soms een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een goedkoper tarief (vaak ligt de korting rond de 10%). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Westeremden?
Nu starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan is er een verzekeringskantoor in Westeremden of in een omliggende plaats. Tip: geen tijd? Dan kan dit ook nu en simpeler via internet. Hieronder lees je onze handige stappen.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of natura verzekering (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 75% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (onder andere 12 keer p/jaar).
 7. Neem besluit over de dekking m.b.t. lenzen en brillen.
 8. En wat wil jij t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (dat kan zijn UMC Zorgverzekering polis) en stap direct online over.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Westeremden?

De basisverzekering betaalt allerlei zorgkosten in Westeremden. Op die manier staat de verzekeraar garant voor zaken als Huisarts, Ziekenhuis, Medisch specialist, Medicijnen. Echter ook Ergotherapie, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Gehandicaptenzorg. Bekijk de voorwaarden van de huidige modules om te zien wat precies vergoed wordt, en of je ook eigen risico moet betalen. Scroll verder, daar spot jij een paar gebruikelijke zorgaanbieders in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts bij de meeste soorten klachten. De dokter probeert iets te doen, stelt vast wat er loos is, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Westeremden wordt gedekt uit het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Uitzonderingen zijn bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een behandeling in het ziekenhuis? Een basisverzekering zal hiervoor zorgen. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: verifieer of jouw assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Groningen. Is dat niet het geval? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Westeremden. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: jongeren tot 18 jaar en mensen met een chronische aandoening. Is een bezoek aan de fysiotherapeut onmisbaar? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Westeremden? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit de basispolis. Enige uitzondering is een medische noodzaak of uitzonderlijke hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €30 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt maximaal 75% van de aanschafprijs van een hoortoestel. De audicien in Westeremden is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Ook vind je velerlei verschillende types zorg in de regio Loppersum. Denk aan: diëtetiek, kraamzorg, ergotherapie, logopedie en psychologische zorg, plastische chirurgie, haptonomie, audicien, apotheek. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij De Amersfoortse of UMC Zorgverzekering. Raadpleeg de voorwaarden van jouw polis om te zien waar je recht op hebt. Of ga meteen naar Zorgpolis Pedicure.

Verzekeringskantoor in Westeremden

Wil je het liefsteen “echt” gesprek omtrent je zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een verzekeringsmaatschappij in Westeremden. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. Deze persoon controleert de stand van zaken, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • Voor al je vragen.
 • Nooit meer onder- of oververzekerd.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Westeremden