Loading...

Zorgverzekering Westerbroek Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedereen vanaf 18 jaar moet een zorgverzekering hebben. Vanaf november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Westerbroek. Populaire keuzes zijn VGZ, Menzis, OHRA, Achmea, CZ. In 2022 is de basisdekking aangepast. Het is niet zo gek om jouw huidige polis goed door te nemen. Past deze afgesloten verzekering met jouw wensen. Met behulp van de innovatieve zorgvergelijker kan iedereen direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Mede daardoor selecteer jij de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende verzekeringen als anticonceptie of dieetadvies. Het overstappen is binnen 2 minuten gepiept.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Afsluiten met 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2022

Overstappen naar een zorgverzekering die bij jou past is tamelijk gecompliceerd. Begrippen als Wet BIG en Mantelzorg vliegen je om de oren. Er zijn talloos veel assuranten, van Bewuzt of Pro Life tot aan Ik en Zekur. Hoe ontdek ik een passende polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via deze zorgvergelijker vind je rap en zonder problemen een duidelijke verzekering die in lijn is met alle behoeften. Problemen? Op deze pagina tref jij bruikbare adviezen over de basisverzekering, restitutiepolis, naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Zie ook meer over Waarland zorgverzekering.

Direct-vergelijken

De goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Westerbroek? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen fluctueren sterk, terwijl de inhoud hetzelfde is. Om die reden kan je al gauw een paar euro besparen. De voordeligste polis is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding hangt o.a. af van het soort polis, aanvullende verzekeringen en eigen risico. Met de vergelijk module – en de speciale filters – bekijk jij gelijk welke organisatie voor jouw scenario het goedkoopste is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2021 tot eind januari 2022. Extra veel voordeel op je verzekering? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €685). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Anderzorg, Besured, Promovendum is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Een negatief aspects hiervan is: minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-westerbroek


Betrouwbare zorgpolis in Westerbroek?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 moet je enkele handelingen verrichten. Er zijn talloze maatschappijen die ook nog weer verschillende polissen bieden. Een terechte vraag is dan: welke zorgpolis is iets voor mij? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Teteringen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Bijvoorbeeld die van Zilveren kruis, Interpolis, Bewuzt, Univé. Op deze site bekijk je enkele factoren die van belang zijn. Aan de hand van deze tips kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutiepolis of Naturapolis afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering zijn er 2 opties: een restitutiepolis en een naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgverleners waar je complete dekking hebt. Dankzij een restitutieverzekering ben je welkom bij alle zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Beriberi of Dyscalculie, echter ook Oogruis en WAG/Rij rat. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Dankzij een naturapolis kan je naar een stuk minder zorginstellingen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Hoogte eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag dat je zelf bijdraagt als je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt het verhogen met bijvoorbeeld €400 (max €500, €885 totaal). Het pluspunt is een betaalbare verzekering. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Dan is dit nog niet zo gek. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van de basispolis kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Dit mag je zelf bepalen. Mogelijkheden: een extra module voor medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, brillen en lenzen. Maak je veelvuldig gebruik van specialistische zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of je onderaan de streep wel goedkoper uit bent.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via de baas, gemeente (Hoogezand-Sappemeer) of soms een vereniging. Je hebt recht op een goedkoper tarief (max 10% op de basisverzekering). In de regel liggen de prijzen hoger dan normaal. Alle collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op jouw individuele wensen. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Westerbroek?
Gelijk starten met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? In dit geval is er een verzekeringskantoor in Westerbroek of omgeving. Echter, het kan nog sneller en eenvoudiger op internet. Hieronder lees jij een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 50% vergoed tot €500).
 6. Selecteer de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (dit kan zijn achttien stuks per jaar).
 7. Neem besluit over de uitkering m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(dat kan zijn Stad Holland polis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Westerbroek?

Jouw basisverzekering betaalt de meeste zorgkosten in Westerbroek. Zo hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medicijnen, Ziekenvervoer, Medisch specialist, Huisarts en tevens Logopedie, Wijkverpleging, Revalidatiezorg, Dieetadvies. Bekijk de condities van je huidige polis en zie meteen welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Hieronder bekijk jij enkele gangbare zorginstellingen in de provincie Groningen.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een afspraak bij je huisarts in Westerbroek wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Je basisverzekering vergoedt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Noemenswaardig: check even of jouw verzekering een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Groningen. Behoort dat niet tot de opties? Het kan voorkomen dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Westerbroek. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt vanuit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Westerbroek? Je kosten bij een bril of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €70 per jaar tot €300 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. De audicien in Westerbroek is dan wel genoodzaakt een contract met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er meerdere verschillende types zorg in de streek Hoogezand-Sappemeer. Denk aan: diëtetiek, podotherapie, logopedie, ergotherapie of plastische chirurgie, stoppen met roken, haptonomie, apotheek, psychologische zorg. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Interpolis en ZieZo. Controleer de kleine lettertjes van de polis om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Patiëntenvereniging.

Verzekeringskantoor in Westerbroek

Houd jij van 1 op 1 contact m.b.t. je zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met de verzekeringsmaatschappij in Westerbroek. In de volksmond: een assurantieadviseur. Hij of zij helpt jou m.b.t. pensioenen, verzekeringen en hypotheken. De adviseur kijkt naar jouw omstandigheden, en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Westerbroek