Loading...

Zorgverzekering Westdorp Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger is verplicht een (basis)zorgverzekering te nemen. Vanaf halverwege november kan je switchen van zorgverzekering in Westdorp. Dit kan o.a. naar Achmea, Menzis, OHRA, CZ, VGZ. Ook in 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is niet zo gek om de verzekering van dit jaar goed te bekijken. Matcht deze bestaande dekking met jouw wensen. Met behulp van een innovatieve zorgvergelijker kan iedereen nu, eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer je een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Selecteer je eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies aanvullende verzekeringen als bijv. homeopathie of huidbehandelingen. Overstappen van polis is binnen 5 minuten gepiept.

 • Meest populaire verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Zonder kosten overstappen
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Ook aanvullende dekkingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een passende zorgverzekering is nogal moeilijk. Termen als Mantelzorg + Zorgverzekeringswet (Zvw) zijn voor velen onmisbaar. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van C4Me of Pro Life tot bijv. Delta Lloyd en Zilveren Kruis. Hoe ontdek ik een betrouwbare polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Mede door een zorgvergelijker detecteer je gelijk en probleemloos een duidelijke verzekering die spoort met de zorgwensen. Kom je er niet uit? Op deze pagina lees je makkelijke specificaties m.b.t. de restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico, aanvullende verzekering, basisverzekering. Zie ook meer over Waalwijk zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Westdorp? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen variëren doorgaans, terwijl de dekking gelijk is. Door een prijsvergelijking zijn grote besparingen mogelijk. De laagste premie kan per persoon verschillen. De kostprijs kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. Middels de zorgvergelijker – inclusief handige filters – spot jij binnen 1 minuut welke organisatie de laagste premie vraagt. Overstappen kan van 12 november 2022tot maximaal eind januari 2023. Meer voordeel behalen op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €785). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Besured, Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: dat sommige zorg niet helemaal gedekt wordt.

zorgverzekering-westdorp


Betrouwbare zorgpolis in Westdorp?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023komt veel kijken. Er zijn talloze verzekeraars met op hun beurt weer allerlei producten. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis past bij mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Teroele afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Bijvoorbeeld die van United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Hieronder bekijk je betekenisvolle onderdelen waar je zeker op moet letten. Via deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of natura verzekering afsluiten

Aangaande jouw basisverzekering maak je de keuze voor een restitutie- of natura verzekering. De dekking van deze basispolissen is bij iedereen gelijk. Wel schommelen de zorginstellingen waar je heen kunt. Via een restitutieverzekering kies je zelf je zorginstellingen voor onder andere Autistische stoornis of Hypospadie, echter ook Ontwikkelingsstoornis en Roodvonk. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende zorginstellingen. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf bijdraagt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is het ER €385. Optioneel is een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (max €500, €885 totaal). Jouw “win” is een aantrekkelijke prijs. Voel jij je vitaal, en kan je een hoog risico veroorloven? Neem het eens in overweging. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Afgezien van de basispolis bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra polis voor medische hulp buitenland, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts. Maak je veelvuldig gebruik van extra aanvullende zorg? Dan is aanvullende dekking vaak een must. Zoek zeker goed uit of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, de gemeente (Borger-Odoorn) of via een vereniging. Het voordeel is korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Soms is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten matchen niet standaard met je specifieke zorgwensen. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Westdorp?
Direct aftrappen met ziekenfonds vergelijken en een nieuwe polis afsluiten? Daarvoor is er een verzekeringskantoor in Westdorp of in deze buurt. Let op: geen tijd? Dan kan dit ook nu en eenvoudiger op internet. Hier check je een bruikbaar stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een natura- of restitutiepolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Bepaalde de hoogte van de tandartsverzekering (bijv. 50% vergoed tot €1000).
 6. Selecteer de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. 12 per jaar).
 7. Bepaal een vergoeding t.a.v. brillen en lenzen.
 8. En hoe zit het ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (bijvoorbeeld PMA polis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Wordt alle zorg vergoed in Westdorp?

Jouw basispolis dekt de meeste zorgkosten in Westdorp. Op die manier ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Medicijnen, Ziekenhuis, Bloedonderzoek, Ziekenvervoer maar ook Ergotherapie, Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie. Controleer de condities van de huidige verzekeraar en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina vind je enige veel voorkomende zorgaanbieders in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt voor de meest gangbare klachten. De dokter probeert iets te doen, trekt een conclusie, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Westdorp is standaard gedekt in je basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Hoe zit het met een ziekenhuisopname? Het basispakket vergoedt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Let op: inventariseer of je assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Drenthe. Is er geen contract? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Westdorp. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Kies dan voor unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Heb jij een bril of lenzen bij de opticien in Westdorp? Contactlenzen en brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Uitzonderingen zijn een medische ingreep of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. De vergoedingen hiervoor zijn wisselend: van €70 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering dekt 75% van kosten die komen kijken bij een hoortoestel. Een audicien in Westdorp moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Tevens zijn er allerlei soorten zorg in de gemeente Borger-Odoorn. Denk aan: podotherapie, diëtetiek, logopedie, ergotherapie of ook haptonomie, audicien, apotheek, psychologische zorg, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij Interpolis en OZF. Check de afspraken van jouw verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Overige Psychische Zorgverlening.

Verzekeringskantoor in Westdorp

Wil je het liefstface to face contact omtrent je zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Westdorp. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. Deze persoon zoekt alle uit op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De deskundige kijkt naar je (gezinssituatie en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan je flink wat geld opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Jarenlange ervaring.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Westdorp