Loading...

Zorgverzekering Westbeemster Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke consument is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Rond november tot en met december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Westbeemster. Dit kan o.a. naar OHRA, CZ, FBTO, Achmea, VGZ. Ook in 2023 is de basisdekking aangepast. Het is slim om de huidige verzekering er nog eens bij te pakken. Klopt jouw afgesloten polis bij jouw situatie? Met medewerking van een praktische zorgvergelijker kan iedereen gelijk, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld mindfulness plus anticonceptie. De overstap is in een paar minuutjes afgewerkt.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Handige overstapservice
 • Vrijblijvend overstappen (binnen 2 weken)
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is tamelijk frustrerend. Begrippen als EHIC + Zorgverzekering zullen je aandacht nodig hebben. Ze staan allemaal voor je klaar, van Bewuzt of inTwente tot aan Interpolis en UMC Zorgverzekering. Hoe ontdek ik een professionele aanbieder? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Door gebruik te maken van deze zorgvergelijker bekijk je rap en makkelijk een voordelige verzekering die matcht met je individuele wensen. Problemen? Op onze website check je makkelijke informatie m.b.t. de collectieve zorgverzekering, naturapolis, restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Waal zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Westbeemster? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kun je al veel besparen. De voordeligste polis is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Middels de zorgvergelijker – met handige zoekfuncties – bekijk jij binnen 1 minuut welke verzekeringspolis voor jou het meest voordelig is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot maximaal eind januari 2023. Extra veel voordeel op je verzekering? Verhoog je eigen risico (bijv. €585). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als Promovendum, Anderzorg, HEMA, Besured is in de regel een budget- of naturapolis. Het nadeel is minder vrije zorgkeuze.

zorgverzekering-westbeemster


Meest gekozen zorgpolis in Westbeemster?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet jij een aantal stappen volgen. Er zijn talloze aanbieders die ook nog weer verschillende polissen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – denk aan overstappen en zorgpolis Ternaard afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2023 met de meeste dekking. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Zilveren kruis, Univé, Interpolis. Hierna bekijk je betekenisvolle begrippen die jou verder op weg helpen. Met behulp van deze aanwijzingen wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of naturapolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Met een restitutieverzekering heb je vrije keuze qua ziekenhuizen/zorginstellingen voor problemen zoals Ziekte van Addison of Incubatieperiode, echter ook Pervasieve ontwikkelingsstoornis en Skiduim. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturaverzekering ben je welkom bij circa 90% van de zorgverleners. Een naturapolis is goedkoper.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf bijdraagt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Een optie is een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €100 (maximaal €500). Het pluspunt is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basispolis kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hier mag je zelf voor kiezen. Voorbeelden zijn een extra dekking voor fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van specialistische zorg? Dan is zo’n aanvullende dekking geen gek idee. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Er zijn verschillende soorten collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Beemster) of juist een hogeschool / universiteit. Jouw “win” is een lagere premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Vaak liggen de prijzen hoger dan normaal. Sommige collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je unieke behoeftes voor zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Westbeemster?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan vraag je advies van een verzekeringskantoor in Westbeemster of ergens in de buurt. Handig: je doet dit veel rapper en nog effectiever via het internet. Hier spot jij de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €585).
 3. Kies voor restitutie- of natura pakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (in NL, europa of wereldwijd).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 100% vergoed tot €250).
 6. Neem een besluit over de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (onder andere 36 behandelingen).
 7. Selecteer de dekking t.a.v. brillen en lenzen.
 8. Kies ook de opties ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld ONVZ polis) en regel je overstap via internet.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Westbeemster?

Jouw basispolis staat garant voor veel zorgkosten in Westbeemster. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor bijv. Medisch specialist, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Maar denk ook aan Dieetadvies, Wijkverpleging, Logopedie, Ergotherapie. Bekijk de kleine letters van je actuele verzekering en controleer wat de verzekeraar betaalt, en of je ook eigen risico moet betalen. Verderop tref jij een paar veel voorkomende zorginstellingen in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen indien je last hebt van klachten. De dokter probeert iets te doen, doet een basisonderzoek, en neemt contact op met een ziekenhuis. Het bezoek aan de huisarts in Westbeemster wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Het gaat niet van je eigen risico af. Dit speelt wel in het geval van urineonderzoek, bloedafname of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een opname in een ziekenhuis? De basispolis dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Handig: controleer goed of de verzekeraar een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Noord-Holland. Is dit niet mogelijk? Het komt regelmatig voor dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Westbeemster. Moet ik zelf betalen? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: kinderen t/m 17 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Westbeemster? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische reden of speciale hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Wat je hiervoor terugkrijgt wisselt nogal: van €25 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basisverzekering betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Westbeemster zal wel een contract moeten hebben met je verzekering. Ook vind je allerlei zorginstellingen in de gemeente Beemster. Denk aan: podotherapie, logopedie, diëtetiek, ergotherapie of ook plastische chirurgie, haptonomie, apotheek, stoppen met roken, audicien. De vergoedingen wisselen nogal bij CZdirect of ONVZ. Check de kleine lettertjes van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgpolis Overgangsconsulente.

Verzekeringskantoor in Westbeemster

Heb jij het liefst een “echt” gesprek ten aanzien van jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Westbeemster. Met een moeilijk woord heet dit een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige geeft advies omtrent verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De adviseur kijkt naar jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Dit kan bij de expert op kantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Westbeemster