Loading...

Zorgverzekering Wessem Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. In de maanden november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Wessem. Populaire keuzes zijn Achmea, VGZ, OHRA, CZ, Menzis. Ook in 2022 verandert er voor jou het een en ander. Het is geen gek idee om jouw lopende verzekering eens kritisch te bekijken. Past jouw bestaande zorgverzekering bij jouw situatie? Via deze praktische zorgvergelijker kan je gelijk, gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies aanvullende verzekeringen zoals osteopathie en dieetadvies. Het overstappen is binnen 5 minuten geregeld.

 • Goede verzekeraars vergelijken
 • Je sluit de polis bij de verzekeraar af
 • Probleemloos overstappen
 • Aanpassingen mogelijk binnen 2 weken
 • Voordelige aanbiedingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is vaak moeilijk. Aspecten zoals Gemoedsbezwaarde en Overstapservice vliegen je om de oren. Ze staan allemaal voor je klaar, van C4Me of National Academic tot HEMA en Stad Holland. Hoe stap ik over naar een betrouwbare aanbieder? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Door gebruik te maken van de zorgvergelijker vind je vlug en moeiteloos een voordelige verzekering die overeenkomt met je zorgbehoefte. Kom je er niet uit? Op deze pagina tref jij makkelijke adviezen met betrekking tot de restitutiepolis, eigen risico, collectieve zorgverzekering, naturapolis, basisverzekering. Zie ook meer over Wouterswoude zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Ben jij benieuwd naar de goedkoopste zorgverzekering in Wessem? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen doorgaans, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kan de polis al snel wat goedkoper. Welke verzekering het goedkoopste is kan per persoon verschillen. De kostprijs kent z’n oorsprong in eigen risico, vrije zorgkeuze en aanvullende dekkingen. D.m.v. de polisvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk jij direct welke assuradeur in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot maximaal eind januari 2022. Extra veel voordeel op je verzekering? Ga dan voor meer eigen risico (bijv. €685). Goed om te weten: zo’n goedkope zorgverzekering van assuradeurs als Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum, HEMA is in veel gevallen een budget- of naturapolis. Er is dan vaak sprake van dat je minder keuzevrijheid hebt.

zorgverzekering-wessem


Betrouwbare zorgpolis in Wessem?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2022 zijn er veel aspecten belangrijk. Je kunt terecht bij allerlei aanbieders die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Terkaple afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Denk aan een polis van Zilveren kruis, United Consumers, Interpolis, Bewuzt. Hieronder lees je meer over een aantal begrippen die van belang zijn. Aan de hand van deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een restitutie- of natura verzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorginstellingen waar je complete dekking hebt. Via een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgaanbieders voor bijvoorbeeld Cachexie of Dysmorfie, echter ook Necrose en Satyriasis. Dit heet vrije zorgkeuze. Via een naturapolis ben je welkom bij een stuk minder ziekenhuizen/zorginstellingen. Restitutie is duurder dan natura.


2. Kies het eigen risico

Eigen risico is een verplicht deel wat je uit eigen portomonee betaalt zodra je jouw basisverzekering gebruikt. In 2022 is dit €385. Sommigen kiezen het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €300 (de max is €500). Het pluspunt is een betaalbare polis. Ben je gezond, en kan je een hoog risico veroorloven? Dan is dit nog niet zo gek. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Afgezien van het basispakket zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Soms kan dat erg handig zijn. Opties: een extra aanvulling voor medische hulp buitenland, tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen. Ben jij overgeleverd aan unieke zorgbehandelingen? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Neem dan goed door of het uit kan deze kosten zelf te dragen i.p.v. te verzekeren.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, je gemeente (Maasgouw) of via een school. Je krijgt een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met je wensenlijstje voor de zorg. Kijk uit voor oververzekering!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wessem?
Gelijk aanvangen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Wessem of in een omliggende plaats. Echter, het kan nog sneller en duidelijker op internet. Op deze pagina spot je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2022 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €385).
 3. Selecteer een natura- of restitutiepolis (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Geef je wens door voor de module behandelingen voor fysiotherapie (bijvoorbeeld 27 keer p/jaar).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Kies ook de opties t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Ga voor de beste polis (bijvoorbeeld Menzis polis) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Wessem?

De basispolis betaalt veel zorgkosten in Wessem. Zo staat de verzekeraar garant voor bijv. Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist en Geestelijke gezondheidszorg, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg, Verloskundige zorg. Check de voorwaarden van jouw huidige polis om te achterhalen welke kosten je verzekering vergoed, en met welke eigen risico. Hierna vind je een paar algemene zorginstellingen in de provincie Limburg.

Huisarts

Je kan een bezoek brengen aan een huisarts voor allerlei klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Jouw bezoek aan de huisarts in Wessem wordt gedekt uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Uitzonderingen zijn bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Te maken met een behandeling in het ziekenhuis? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Tip: controleer goed of je verzekering afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Limburg. Behoort dat niet tot de opties? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Wessem. Hoe zit het met de dekking? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed via het basispakket. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Ga je naar de opticien in Wessem? De kosten voor brillen en lenzen worden niet betaald uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische reden of hulpmiddelen als speciale lenzen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor jouw bril en of lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €25 per jaar tot €300 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basispolis vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Je audicien in Wessem moet een contract hebben afgesloten met jouw verzekeraar. Tevens zijn er vele zorginstanties in de gemeente Maasgouw. Onder andere: ergotherapie, logopedie, podotherapie, diëtetiek of ook psychologische zorg, audicien, stoppen met roken, plastische chirurgie, apotheek. De financiële compensaties vertonen grote verschillen bij Delta Lloyd of VvAA. Check de kleine lettertjes van je polis om te checken hoeveel je krijgt. Of lees direct alles over Zorgpolis Orthopedische steunzolen.

Verzekeringskantoor in Wessem

Houd jij van 1 op 1 contact aangaande een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Wessem. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De deskundige geeft advies t.a.v. verzekeringen, hypotheken en pensioenen. De specialist controleert de stand van zaken, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Soms kan dit bij hen op kantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • De zorgexpert.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wessem