Loading...

Zorgverzekering Wesepe Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument moet een zorgverzekering hebben. In de maanden november en december mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Wesepe. Dit kan o.a. naar Menzis, VGZ, OHRA, FBTO, Achmea. In 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is slim om de huidige verzekering nog eens door te lezen. Klopt deze actuele dekking met jouw behoeften? Via deze slimme zorgvergelijker kun jij nu, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende selecteer je de verzekering die past bij jouw eisen en portemonnee. Kies het eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies eventueel nog voor aanvullende polissen als orthodontie / gezinsplanning. Overstappen van aanbieder is echt zo geregeld.

 • Top verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Gratis overstapservice
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Overstappen naar een geschikte zorgverzekering is best lastig. Aspecten zoals Bestuursrechtelijke premie of Wlz komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van De Amersfoortse of Pro Life tot Delta Lloyd en Zilveren Kruis. Hoe achterhaal ik een geschikte verzekeringspolis? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Aan de hand van onze zorgvergelijker bekijk je direct en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die in lijn is met alle behoeften. Meer info? Op deze pagina tref jij bruikbare informatie met betrekking tot de basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, eigen risico. Zie ook meer over Vuren zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Wesepe? De prijzen van de basisverzekeringen verschillen vaak, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor kun je al veel besparen. De goedkoopste polis is afhankelijk van veel factoren. Het tarief hangt o.a. af van mate van vrije zorgkeuze, aanvullende polissen en eigen risico. Aan de hand van ons vergelijk script – en de speciale filters – check je direct welke verzekeraar de laagste premie vraagt. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Wil je extra besparen op je polis? Dan kan je kiezen voor hogere eigen risico’s (bijv. €485). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van aanbieders als HEMA, Anderzorg, Nationale Nederlanden, Promovendum is vaak een budgetpolis of naturapolis. Je hebt te maken met je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-wesepe


Veel gekozen zorgpolis in Wesepe?

Bij het overstappen van de zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je hebt keuze uit enorm veel maatschappijen met verschillende polissen. Een belangrijke vraag is dan ook: welke zorgpolis is iets voor mij? Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – wellicht overstappen en zorgpolis Terhole afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Zilveren kruis, Bewuzt, Univé. Op deze site ontdek je enkele aspecten die van belang zijn. Met deze tips zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Restitutie- of naturapolis afsluiten

Betreft de basisverzekering maak je de keuze voor een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering verschilt niet per verzekeraar. Wel fluctueren de zorgverleners waar je het volledige bedrag krijgt. D.m.v. een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor problemen zoals Arachibutyrofobie of Hondsdolheid, echter ook Lipoom en Ziekte van Ledderhose. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgverleners. Natura is goedkoper dan restitutie.


2. Eigen risico kiezen

Jouw eigen risico is een deel wat je uit eigen portomonee betaalt op het moment dat je iets uit jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor het vrijwillige eigen risico. Sommigen verhogen het met €500 (max €500). De reden hiervoor is een lagere premie. Over gezondheid niet te klagen, en heb je wat spaargeld liggen? Dan kun je het overwegen. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

Buiten de basispolis zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Mogelijkheden: een extra polis voor tandarts, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Laat je dan altijd voorlichten of het hogere tarief de hogere dekking wel waard is.


4. Collectieve zorgverzekering

Is er voor jou toevallig een collectieve verzekeringen: via je job, de gemeente (Olst-Wijhe) of soms een hogeschool / universiteit. Je ontvangt een voordelige premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk betaal je juist meer voor de polis. De collectieve pakketten matchen niet standaard met jouw individuele wensen. Soms ben je zelfs oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wesepe?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en de actuele dekking oversluiten? Daarvoor kan je naar een verzekeringskantoor in Wesepe of in een omliggende plaats. Let op: je doet dit veel rapper en duidelijker via internet. Hierna lees je een bruikbaar stappenplan.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2023 te bekijken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Selecteer een restitutie- of naturaverzekering (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Wil je ook buitenlanddekking? (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Geef je wens door voor de hoeveelheid fysiotherapie mogelijkheden (o.a. 36 keer p/jaar).
 7. Kies de dekking voor lenzen en brillen.
 8. Bepaal wat je wil ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(een optie is Kiemer polis) en regel je overstap via internet.

Welke kosten worden er vergoed in Wesepe?

Het basispakket staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Wesepe. Hiermee ben je gedekt voor onvoorziene kosten van bijvoorbeeld Medisch specialist, Ziekenhuis, Ziekenvervoer, Huisarts en Ergotherapie, Dieetadvies, Gehandicaptenzorg, Logopedie. Lees de polisvoorwaarden van je actuele verzekering en controleer welk deel de verzekeraar dekt, en onder welke voorwaarden. Verderop spot jij een aantal vaak voorkomende zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je bezoekt de huisarts voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt vast wat er loos is, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Wesepe is standaard gedekt in je basispakket. Hiervoor geldt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij speciale medicijnen en bloedprikken.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering vergoedt dit. Wel betaal je eigen risico. Handig: loop na of de assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Overijssel. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik wil naar de fysiotherapeut in Wesepe. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie wordt praktisch niet gedekt via het basispakket. Dat gaat niet op voor mensen onder de 18 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies dan voor speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Wesepe? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen de basispolis. Dit geldt alleen bij een medische indicatie of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor jouw lenzen of bril. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €35 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Je audicien in Wesepe moet een contract hebben afgesloten met de verzekeringsmaatschappij. Tevens zijn er velerlei zorginstellingen in de regio Olst-Wijhe. Denk aan: kraamzorg, podotherapie, ergotherapie, logopedie maar ook psychologische zorg, apotheek, plastische chirurgie, audicien, stoppen met roken. De tegemoetkomingen wisselen nogal bij Kiemer of OZF. Bestudeer de kleine lettertjes van je verzekeraar om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of navigeer rechtstreeks naar Zorgpolis Orthopedische schoenen.

Verzekeringskantoor in Wesepe

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact aangaande jouw zorgpolis? Je kan afspraken met een deskundige verzekeringsmaatschappij in Wesepe. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon begeleidt jou omtrent hypotheken, pensioenen en verzekeringen. De adviseur bespreekt jouw omstandigheden, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Zo’n afspraak kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vertrouwd gezicht.
 • Een eerlijk tarief voor een goede polis.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wesepe