Loading...

Zorgverzekering Werkhoven Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere burger moet verplicht een zorgverzekering hebben. In november en december kan je overstappen van zorgverzekering in Werkhoven. Veel gekozen partijen zijn FBTO, Menzis, CZ, Achmea, VGZ. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om het huidige contract goed te bekijken. Past jouw bestaande dekking bij jouw situatie? Aan de hand van deze slimme zorgvergelijker kan je nu, probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zo vind jij een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies de hoogte van het eigen risico, kies voor beperkte (natura) of vrije (restitutie) zorgt, en regel je aanvullende polissen zoals bijvoorbeeld ergotherapie of anticonceptie. Overstappen van polis is binnen mum van tijd afgehandeld.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Snel overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is redelijk niet eenvoudig. Zaken als Diagnose Behandelcombinatie + Basispakket komen veelvuldig voorbij. Er zijn nogal wat aanbieders, van Zorg en Zekerheid of Menzis tot bijv. Ik en Zilveren Kruis. Hoe sluit ik ‘een polis af bij een betrouwbare polis? Alle zorgpolissen vergelijken gaat verrassend eenvoudig. Via deze zorgvergelijker tref je rap en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die spoort met de wensen. Hulp nodig? Op deze website spot je bruikbare gegevens aangaande de aanvullende verzekering, basisverzekering, naturapolis, collectieve zorgverzekering, eigen risico. Zie ook meer over Vrouwenparochie zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Werkhoven? De tarieven van de basisverzekeringen verschillen doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Om die reden kun je eenvoudig besparen. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. De vergoeding wordt bepaald door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Met de zorgvergelijker – inclusief handige filters – spot je binnen enkele minuten welke aanbieder voor jouw situatie het laagst geprijsd is. Je kunt overstappen vanaf 12 november 2022 tot maximaal eind januari 2023. Nog meer besparen op jouw zorgpolis? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Let op: zo’n goedkope zorgverzekering van aanbieders als Nationale Nederlanden, HEMA, Promovendum, Anderzorg is in veel gevallen een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-werkhoven


Betrouwbare zorgpolis in Werkhoven?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2023moet je enkele handelingen verrichten. In Nederland kennen we allerlei partijen met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Terborg afsluiten – anderen zoeken weer naar de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Het kan gaan om een polis van Bewuzt, Univé, United Consumers, Zilveren kruis. Op deze pagina lees je meer over een aantal begrippen die jou verder op weg helpen. Dankzij deze tips kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutie verzekering. Wat er vergoed wordt uit de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel verschillen de zorgaanbieders en ziekenhuizen waar je complete dekking hebt. D.m.v. een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere zorgverleners en ziekenhuizen voor bijvoorbeeld Delayed sleep phase syndrome of Endemie, maar ook Pernicieuze anemie en Reduplicatieve paramnesie. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturapolis kun je terecht bij enkel de deelnemende zorgaanbieders. Een restitutiepolis is duurder.


2. Eigen risico kiezen

Eigen risico is een verplicht onderdeel dat je zelf betaalt zodra je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2023 bedraagt dit €385. Je kunt gaan voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (maximaal €500). Jouw “win” is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en heb je voldoende geld liggen? Neem het eens in overweging. De premie is dan een stuk lager.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basisverzekering kan je kiezen voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra aanvulling voor fysiotherapie, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen. Gebruik je ook veelvoudig specialistische zorg? Dan loont een aanvullende dekking. Kijk van tevoren of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: via jouw zaak, gemeente (Bunnik) of mogelijk een vereniging. Je hebt recht op korting op de premie (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. Deze collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op jouw individuele wensen. Controleer dus goed de polis!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Werkhoven?
Nu aftrappen met ziekenfonds vergelijken en je huidige polis oversluiten? Hiervoor is er een verzekeringskantoor in Werkhoven of ergens in de buurt. Goed om te weten: dat kan natuurlijk ook direct en eenvoudiger via internet. Op deze pagina lees jij een handig stappenplan.

 1. Geef je je leeftijd (geboortedatum) in voor de geldige tarieven van 2023.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €485).
 3. Wil je een restitutie- of naturapolis (zelf kiezen (vrij) of minder keus).
 4. Maak je gebruik van buitenlanddekking? (bijv. spoedeisende hulp wereldwijd).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (100% vergoed tot € 250).
 6. Bepaal het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld negen behandelingen).
 7. Selecteer de dekking betreft lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is HEMA polis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke kosten worden er vergoed in Werkhoven?

De basispolis staat garant voor veel zorgkosten in Werkhoven. Daarmee worden kosten gedekt van bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Medisch specialist, Ziekenhuis, Bloedonderzoek. Echter ook Verloskundige zorg, Logopedie, Wijkverpleging, Revalidatiezorg. Check de condities van de huidige modules en ontdek wat de verzekeraar betaalt, en met welke eigen risico. Hieronder check jij een paar algemene zorginstellingen in de provincie Utrecht.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, doet een basisonderzoek, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Werkhoven wordt betaald vanuit de basispakketten. Je betaalt geen eigen risico. Dat is anders bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Is er sprake van een ziekenhuisopname? Een basisverzekering vergoedt dit. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: trek even na of jouw assuradeur wel een “deal” gemaakt heeft met de ziekenhuizen in Utrecht. Is dat niet het geval? Je kunt in de situatie terecht komen dat je slechts een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Werkhoven. Moet ik zelf betalen? Dekking van fysiotherapie is minimaal afgedekt via de basispolis. Uitzondering op de regel: kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Ga je zo nu en dan naar de fysiotherapeut? Selecteer dan individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Werkhoven? Jouw bril en/of lenzen zal niet worden vergoed binnen de basisverzekering. Enige uitzondering is een medisch belang of of optische hulpmiddelen. Wat je kunt overwegen is een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €60 per jaar tot €300 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Werkhoven moet een contract hebben afgesloten met je verzekeraar. Tevens zijn er allerlei soorten zorg in en rondom Bunnik. Neem nou kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek, logopedie of psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, audicien, plastische chirurgie. De vergoedingen wisselen nogal bij CZ of Promovendum. Bekijk de kleine lettertjes van de polis om te checken hoeveel je krijgt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Orthomoleculaire geneeskunde.

Verzekeringskantoor in Werkhoven

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak met betrekking tot jouw zorgpolis? Je kan afspraken met de verzekeringsmaatschappij in Werkhoven. Dit heet ook wel een assurantieadviseur. De ervaringsdeskundige helpt jou m.b.t. pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon controleert je privé-situatie en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies scheelt je zo enkele tientjes per maand. Het kan op het verzekeringskantoor, maar soms ook gewoon thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • Een vast aanspreekpunt.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Werkhoven