Loading...

Zorgverzekering Wergea Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere consument is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Rond november tot en met december kan je switchen van zorgverzekering in Wergea. Dit kan o.a. naar VGZ, OHRA, Achmea, CZ, FBTO. In 2023 kan er voor jou wat veranderen. Het is dus slim om de verzekering van dit jaar nog eens door te lezen. Matcht deze afgesloten zorgverzekering met wat jij belangrijk vindt? Met behulp van een praktische zorgvergelijker kan jij rap en probleemloos zorgverzekeringen vergelijken. Zodoende vind jij een verzekering met een goed prijs/kwaliteitverhouding. Beslis over eigen risico, maak een keuze uit natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals bijvoorbeeld vaccinaties of tand. De overstap is binnen 2 minuten afgehandeld.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder papierwerk
 • Annuleren binnen 14 dagen (optie)
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2023

De zoektocht naar een goede zorgverzekering is vaak gecompliceerd. Termen als AWBZ en AWBZ zullen je aandacht nodig hebben. Er zijn veel verschillende verzekeringen, van Bewuzt of PNOZorg tot aan Interpolis en VvAA. Hoe ontdek ik een gewoon goede verzekeraar? Zorgpolissen vergelijken gaat gemakkelijker dan je denkt. Middels de zorgvergelijker achterhaal je rap en ongecompliceerd een aantrekkelijke verzekering die spoort met alle zorgwensen. Problemen? Hier lees je praktische details met betrekking tot de eigen risico, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, naturapolis, aanvullende verzekering. Je kunt hier ook terecht voor Vroomshoop zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in december 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Wergea? De premies van de basisverzekeringen verschillen enorm, terwijl jij bij elke partij dezelfde dekking ontvangt. Om die reden kan de polis al snel wat goedkoper. Wat de scherpste premie is, kan per persoon verschillen. De prijs hangt af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – met uitgebreide functies – zoek je binnen enkele minuten welke verzekeraar in jouw geval het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2022 over te stappen tot en met eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op jouw premie? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €685). Vergeet niet: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als Besured, Anderzorg, HEMA, Promovendum is in de regel een budgetpolis (naturapolis). Het nadeel is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-wergea


Populaire zorgpolis in Wergea?

Bij het kiezen van een zorgverzekering voor 2023 moet jij een aantal stappen volgen. Je kunt kiezen uit meerdere assuradeurs met verschillende polissen. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis is geschikt? Veel mensen neigen naar de goedkoopste zorgverzekering met de laagste lasten – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Ter Idzard afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2023 die zo’n beetje elk type zorg vergoedt. Dat kan zijn een polis van Interpolis, Univé, United Consumers, Bewuzt. Hieronder bekijk je een aantal variabelen die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze hulp wordt het vergelijken nog makkelijker.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Als we het hebben over de basisverzekering zijn er 2 opties: een natura- of restitutiepolis. Wat er wel/niet betaald wordt uit het basispakket is bij iedereen gelijk. Wel fluctueren de zorginstellingen waar je heen kunt. D.m.v. een restitutiepolis kun je naar alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor onder andere Aortaruptuur of Jicht, maar ook Lupus erythematosus en Schisis. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. De restitutiepolis heeft een hogere premie.


2. Het eigen risico

Het eigen risico is een verplicht bedrag wat je uit eigen portomonee betaalt als je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. Voor 2023 is dat €385. Een optie is een vrijwillig hoger eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €400 (maximaal €500). Je profiteert van een minder hoge premie. Heb je niet vaak wat, en beschik je over voldoende spaargeld? Neem het eens in overweging. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende verzekeringen kiezen

Naast het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra verzekering voor fysiotherapie, brillen en lenzen, tandarts, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van specialistische zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, de gemeente (Leeuwarden) of juist een school. Je krijgt een lagere premie (doorgaans max. 10 procent korting). Doorgaans is het helemaal niet gunstig. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je unieke behoeftes voor zorg. Kijk dit dus goed na!

Ziektekostenverzekering afsluiten in Wergea?
Gelijk aftrappen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In deze situatie is er een verzekeringskantoor in Wergea of ergens in de buurt. Tip: je doet dit veel rapper en gemakkelijker via het internet. Hierna vind je een handig stappenplan.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Welk eigen risico wil je? (bijvoorbeeld €685).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (vrije keuze of beperkte zorg).
 4. Kies je voor buitenlanddekking? (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn 36 keer).
 7. Selecteer een vergoeding betreft brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij m.b.t. alternatieve geneeswijzen.
 9. Maak een keuze uit de verzekeraars(bijv. De Friesland polis) en stap direct online over.

Wordt alle zorg vergoed in Wergea?

De basisverzekering compenseert veel voorkomende zorgkosten in Wergea. Zo ben je gedekt voor onvoorziene kosten van zaken als Medicijnen, Huisarts, Bloedonderzoek, Medisch specialist. Echter ook Logopedie, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Ergotherapie. Inventariseer de kleine letters van jouw actuele modules en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website lees jij enige gangbare zorgverleners in de provincie Friesland.

Huisarts

De huisarts kan je ondersteunen voor de meest gangbare klachten. De dokter zal proberen de klachten te verminderen, stelt een diagnose, en kan je verwijzen naar een expert. Het bezoek aan de huisarts in Wergea wordt betaald vanuit de basispakketten. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een ziekenhuisopname? De basisverzekering staat hiervoor garant. Uiteraard betaal je wel eerst het eigen risico. Handig: loop na of jouw assuradeur een contract heeft met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat je maar 75% vergoed krijgt.

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Wergea. Wordt dit gedekt? Je fysiotherapie wordt slechts gedeeltelijk betaald uit het basispakket. Dat gaat niet op voor jeugd tot de 18 jaar en bij specifieke chronische aandoeningen. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Kies in dat geval unieke aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Wergea? Contactlenzen en brillen worden niet betaald uit de basispolis. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische noodzaak of speciale hulpmiddelen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €45 per jaar tot €200 per 3 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? Het basispakket keert 75% uit van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Wergea moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Daarnaast zijn er allerlei zorginstellingen in de buurt van Leeuwarden. Neem nou kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek, logopedie en plastische chirurgie, apotheek, stoppen met roken, psychologische zorg, haptonomie. De financiële compensaties lopen sterk uiteen bij Delta Lloyd en United Consumers. Controleer de condities van je verzekeraar om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Orthodontie vanaf 18 jaar.

Verzekeringskantoor in Wergea

Geef jij de voorkeur aan persoonlijk contact met betrekking tot jouw zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met de verzekeringsmaatschappij in Wergea. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou rondom pensioenen, hypotheken en verzekeringen. Deze persoon inventariseert jouw persoonlijke situatie, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Dit is mogelijk op locatie (kantoor), maar soms ook gewoon thuis.

 • Kennis van zaken.
 • Voor al je vragen.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Wergea