Loading...

Zorgverzekering Weiteveen Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verzekeringsplichtig, een zorgverzekering is vereist. Rond november tot en met december kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Weiteveen. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, Menzis, VGZ, Achmea, FBTO. Ook in 2022 kan er voor jou wat veranderen. Het is slim om jouw huidige polis eens kritisch te bekijken. Past jouw actuele polis met wat jij belangrijk vindt? Aan de hand van een slimme zorgvergelijker kun jij snel en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan zoek jij een goede verzekering voor een goede prijs. Selecteer je eigen risico, kies voor natura of restitutie, en kies optioneel voor aanvullende modules als steunzolen en medische hulp buitenland. Overstappen van verzekeraar is binnen mum van tijd gepiept.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Meteen bij de verzekeraar afsluiten
 • Zonder kosten overstappen
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Welkomstkortingen

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een geschikte zorgverzekering is nogal ingewikkeld. Aspecten zoals Aanvullende zorg + AWBZ komen veelvuldig voorbij. Ze ontvangen je graag als klant, van Promovendum of Menzis tot FBTO en VvAA. Hoe vind ik een passende verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Middels deze zorgvergelijker achterhaal je gelijk en makkelijk een aantrekkelijke verzekering die spoort met de behoeften. Problemen? Op zorgverzekeringcentrum.nl spot jij praktische specificaties aangaande de aanvullende verzekering, eigen risico, collectieve zorgverzekering, basisverzekering, restitutiepolis. Lees ook alles over Vragender zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Is alles wat jij wil de goedkoopste zorgverzekering in Weiteveen? De prijzen van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Daardoor zijn grote besparingen mogelijk. Wat de voordeligste verzekering is is niet voor iedereen hetzelfde. De prijs kent z’n oorsprong in hoogte eigen risico, aanvullende verzekeringen en type polis. Aan de hand van de zorgvergelijker – en de speciale filters – bekijk je gelijk welke verzekeringspolis voor jouw scenario het goedkoopste is. Het is mogelijk vanaf 12 november 2021 over te stappen tot maximaal eind januari 2022. Lagere prijzen regelen op de ziektekosten? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €585). Goed om te weten: een goedkope zorgverzekering van assuradeurs als HEMA, Anderzorg, Promovendum, Besured is meestal wel een budgetpolis of naturapolis. Het nadeel is beperkte zorgkeuze.

zorgverzekering-weiteveen


Meest gekozen zorgpolis in Weiteveen?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet jij een aantal stappen volgen. We onderscheiden veel verschillende assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis sluit aan bij mijn wensen? Je kunt gaan voor de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – denk aan overstappen en zorgpolis Ten Boer afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 met de meeste dekking. Wellicht een verzekering van Univé, Zilveren kruis, Bewuzt, Interpolis. Hieronder tref je betekenisvolle aspecten waar je zeker op moet letten. Met deze aanwijzingen kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je kiezen uit een restitutie- of naturapolis. De inhoud van deze basispakketten verschilt eigenlijk niet. Wel verschillen de zorginstellingen waar je het volledige bedrag krijgt. Met een restitutieverzekering mag je kiezen voor iedere ziekenhuizen/zorginstellingen voor aandoeningen als Chronische motorische of vocale ticstoornis of Gonorroe, echter ook Maculadegeneratie en Schouderdystocie. Bekend als vrije zorgkeuze. Aan de hand van een naturaverzekering kun je terecht bij enkel de deelnemende ziekenhuizen/zorginstellingen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf bijdraagt als je zorg uit de basisverzekering gebruikt. In 2022 ligt dit op €385. Sommigen kiezen een vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €300 (max €500). Je profiteert van een minder hoge premie. Voel jij je vitaal, en heb je voldoende geld liggen? Denk er eens rustig over na. Je bespaart zo honderden euro’s.


3. Aanvullende dekkingen kiezen

Naast de basispolis kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Mogelijkheden: een extra verzekering voor fysiotherapie, tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland. Intensief gebruiker van unieke zorgbehandelingen? Dan loont een aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of de vergoedingen afwegen tegen de premie.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is via het bedrijf, je gemeente (Emmen) of soms een vereniging. Je hebt recht op dan korting op jouw zorgverzekering (vaak ligt de korting rond de 10%). Mogelijk ben je helemaal niet goedkoper uit. Alle collectieve pakketten zijn soms niet aangepast op je unieke behoeftes voor zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Weiteveen?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en een goede nieuwe polis kiezen? Daarvoor vraag je advies van een verzekeringskantoor in Weiteveen of ergens in de buurt. Handig: dat kan natuurlijk ook direct en simpeler op internet. Onderstaand spot je de te nemen stappen.

 1. Voer jouw geboortedatum in en check de tarieven van 2022.
 2. Selecteer een eigen risico (bijvoorbeeld €685).
 3. Wil je een natura- of restitutie verzekering (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (bijv. volledige europadekking).
 5. Maak een keuze uit tandartsverzekeringen(bijv. 75% vergoed tot €250).
 6. Bepaal de module behandelingen voor fysiotherapie (kies bijv. 9 keer).
 7. Selecteer de dekking t.a.v. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Kies de gewenste polis (een optie is C4Me polis) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Weiteveen?

Jouw basisverzekering compenseert veel voorkomende zorgkosten in Weiteveen. Hiermee worden kosten gedekt van zaken als Huisarts, Ziekenvervoer, Ziekenhuis, Medicijnen. Echter ook Revalidatiezorg, Wijkverpleging, Ergotherapie, Logopedie. Inventariseer de kleine letters van jouw actuele dekking en bekijk wat de verzekeraar betaalt, en welk eigen risico er geldt. Verderop check je enige algemene zorgverleners in de provincie Drenthe.

Huisarts

Een huisarts is het eerste aanspreekpunt indien je last hebt van klachten. De dokter helpt waar mogelijk, stelt een diagnose, of geeft je een verwijzingsbrief voor een specialist. Jouw bezoek aan de huisarts in Weiteveen wordt betaald vanuit de basispakketten. Je hebt niet te maken met een eigen risico. Bij andere kosten wel, zoals bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering dekt dit. Een stukje moet je zelf betalen (eigen risico). Let op: trek even na of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Drenthe. Wordt dat een lastig verhaal? Het komt regelmatig voor dat er slechts deels een uitkering plaatsvindt (tot 75%).

Fysiotherapie

Een afspraak bij de fysio in Weiteveen. Wordt dit gedekt? Fysiotherapie is nauwelijks afgedekt uit het basispakket. Altijd wel voor: kinderen tot en met 17 jaar en bij (geselecteerde) chronische ziektes. Wil je wel gebruik maken van de fysiotherapeut? Ga dan voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Weiteveen? Jouw bril en/of lenzen worden niet betaald uit de basispolis. Enige uitzondering is een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Goed nieuws: er is ook een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. De uitbetalingen hiervan schommelen nogal: van €25 per jaar tot €400 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Heeft u behoefte aan een gehoorapparaat? Het basispakket betaalt 75% van de kostprijs van een hoortoestel of ruismaskeerder. Een audicien in Weiteveen is dan wel genoodzaakt een contract met jouw verzekeraar. Daarnaast zijn er meerdere soorten zorg in en rondom Emmen. Zoals logopedie, kraamzorg, diëtetiek, ergotherapie en ook psychologische zorg, stoppen met roken, apotheek, audicien, plastische chirurgie. De dekkingen vertonen grote verschillen bij Delta Lloyd of ZieZo. Raadpleeg de dekking van de verzekering om te zien waar je recht op hebt. Of raadpleeg onze pagina over Zorgpolis Opname GGZ-instelling.

Verzekeringskantoor in Weiteveen

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak aangaande een zorgpolis? Jij kan mogelijk ook contact opnemen met een verzekeringsmaatschappij in Weiteveen. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. De specialist begeleidt jou t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De adviseur kijkt naar je privé-situatie en komen met tips om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel €200 per jaar opleveren. Je kunt afspreken op kantoor, maar vaak is het ook mogelijk bij jou.

 • Jarenlange ervaring.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Altijd een goede prijs en goede dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Weiteveen