Loading...

Zorgverzekering Weidum Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander vanaf 18 jaar moet verplicht een zorgverzekering hebben. Ieder jaar mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Weidum. Denk bijvoorbeeld aan OHRA, Achmea, VGZ, FBTO, CZ. In 2022 zijn de polissen weer veranderd. Het is niet onverstandig om het huidige contract nog eens door te lezen. Past de afgesloten zorgverzekering bij jouw situatie? Via een slimme zorgvergelijker kan men rap en eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor spot je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies de hoogte van het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies eventueel nog voor aanvullende zekerheden als bijv. oefentherapie + mantelzorg. De overstap is binnen 5 minuten gedaan.

 • Vergelijk de bekendste verzekeraars
 • Direct bij de zorgverzekeraar afsluiten
 • Gratis overstapservice
 • Recht op 2 weken bedenktijd
 • Lage prijzen / maandtarieven

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het achterhalen van een zorgverzekering die bij jou past is soms niet makkelijk. Zaken als Zvw of Eigen risico zal je moeten overwegen. Er zijn nogal wat aanbieders, van Besured of PNOZorg tot o.a. De Friesland en VvAA. Hoe achterhaal ik een goede verzekeraar? Het vergelijken van zorgpolissen is kinderspel! Mede door deze zorgvergelijker achterhaal je direct en makkelijk een aantrekkelijke verzekering die klopt met alle wensen. Problemen? Op onze website spot jij makkelijke specificaties aangaande de naturapolis, collectieve zorgverzekering, restitutiepolis, basisverzekering, eigen risico. Bekijk ook meer info over Vortum-Mullem zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Zoek jij specifiek de goedkoopste zorgverzekering in Weidum? De premies van de basisverzekeringen variëren nogal, terwijl je overal basisdekking hebt. Hierdoor zijn grote besparingen mogelijk. Welke verzekering het goedkoopste is is afhankelijk van veel factoren. De premie wordt bepaald door vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Aan de hand van de polisvergelijker – met uitgebreide functies – bekijk je supersnel welke aanbieder de laagste premie vraagt. De startdatum voor overstappen is 12 november 2021 tot januari 2022. Meer voordeel behalen op de ziektekosten? Neem een wat hoger eigen risico (bijv. €585). Let op: een goedkope zorgverzekering van partijen als Nationale Nederlanden, Promovendum, HEMA, Besured is vaak een budgetpolis (naturapolis). Een negatief aspects hiervan is: dat niet alle zorginstellingen worden vergoed.

zorgverzekering-weidum


Populaire zorgpolis in Weidum?

Bij het oversluiten van een zorgverzekering voor 2022 moet je met veel zaken rekening houden. Je kunt kiezen uit meerdere aanbieders met op hun beurt weer allerlei producten. Wat je dan ook vaak hoort is: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering waar je ’t minst betaalt – dat kan zijn overstappen en zorgpolis Tegelen afsluiten – een andere groep neigt naar de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Wellicht een verzekering van Zilveren kruis, Univé, United Consumers, Bewuzt. Verderop lees je meer over een aantal aspecten die even jouw aandacht nodig hebben. Met deze aanwijzingen zal het vergelijken van polissen nog beter gaan.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Met betrekking tot de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturaverzekering en een restitutieverzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen identiek. Wel variëren zaken als ziekenhuizen waar je heen kunt. Via een restitutiepolis kun je naar alle zorgverleners voor bijvoorbeeld Anencephalie of Endometriose, en tevens voor bijv. Longembolie en Seksueel fetisjisme. We noemen dit ook vrije zorgkeuze. Via een naturapolis kun je terecht bij circa 90% van de zorgaanbieders. De naturapolis heeft een lagere premie.


2. (Vrijwillig) eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag dat je zelf betaalt als je aanspraak maakt op de basisverzekering. Voor 2022 is dat €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Sommigen verhogen het met €200 (de max is €500). Jouw “win” is lagere maandlasten. Gebruik je weinig zorg, en kan jij een hoger eigen risico betalen? Overweeg het gerust. De zorgkosten gaan flink omlaag.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op het basispakket kun je gaan voor wat aanvullende verzekeringen. Dit is 100% optioneel. Denk aan een extra dekking voor tandarts, brillen en lenzen, medische hulp buitenland, alternatieve geneeswijzen. Maak je veel gebruik van unieke zorgbehandelingen? Aanvullende dekking is dan een must. Neem dan goed door of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Littenseradiel) of mogelijk een onderwijsinstelling. Je ontvangt een lagere premie (denk aan 5 tot 10 procent korting). In de praktijk is het niet altijd goedkoper. Sommige collectieve pakketten sluiten niet altijd aan op je specifieke zorgwensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Weidum?
Snel starten met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Weidum of in een omliggende plaats. Maar het kan nog sneller en nog effectiever op internet. Onderstaand vind je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul jouw geboortedatum in om te tarieven van 2022 te bekijken.
 2. Kies de hoogte van het eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Wil je een restitutie- of naturapakket (veel te kiezen (vrij) of minder mogelijkheden).
 4. Selecteer de buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Kies een module voor tandartsverzekering (bijv. 75% vergoed tot €1000).
 6. Kies de module behandelingen voor fysiotherapie (dit kan zijn negen per jaar).
 7. Beslis over de uitbetalingen aangaande lenzen en brillen.
 8. En hoe zit het t.a.v. alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (bijv. Bewuzt polis) en regel je overstap via internet.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Weidum?

De basispolis staat garant voor veel voorkomende zorgkosten in Weidum. Zodoende staat de verzekeraar garant voor bijvoorbeeld Ziekenvervoer, Medisch specialist, Medicijnen, Ziekenhuis. Echter ook Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Dieetadvies, Wijkverpleging. Inventariseer de voorwaarden van de huidige polis om te zien wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en met welke eigen risico. Hierna bekijk jij een aantal algemene zorginstellingen in de provincie Friesland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor de meest gangbare klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, bepaalt wat er aan de hand is, en verwijst je eventueel door. Een afspraak bij je huisarts in Weidum wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij een röntgenfoto, bloedafname en urineonderzoek.

Ziekenhuis

Wat is er verzekerd bij een verblijft in ziekenhuizen? Het basispakket staat hiervoor garant. Je betaalt hier wel eigen risico. Goed om te weten: controleer goed of jouw verzekeraar een contract heeft afgesloten met ziekenhuizen in Friesland. Is dat niet het geval? Het is mogelijk dat de behandeling niet volledig wordt betaald.

Fysiotherapie

Ik maak een afspraak bij de fysio in Weidum. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: jeugd tot de 18 jaar en als er sprake is van een chronische aandoening. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Selecteer dan speciale aanvullende verzekering.

Opticien

Kom je wel eens bij de opticien in Weidum? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of hulpmiddelen als speciale lenzen. Wel is er een aanvullende verzekering voor brillen + lenzen. Vergoedingen lopen zeer uiteen: van €55 per jaar tot €500 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Wilt u een gehoorapparaat kopen? De basisverzekering vergoedt 75% van de kosten voor een hoortoestel. De audicien in Weidum is dan wel genoodzaakt een contract met je verzekering. Tevens zijn er vele zorginstellingen in de regio Littenseradiel. Neem nou podotherapie, kraamzorg, ergotherapie, diëtetiek en haptonomie, plastische chirurgie, stoppen met roken, psychologische zorg, audicien. De vergoedingen lopen sterk uiteen bij C4Me of ZorgDirect. Bekijk de condities van de verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgpolis Oorstukjes.

Verzekeringskantoor in Weidum

Heb jij het liefst een persoonlijke afspraak met betrekking tot een zorgpolis? Je kan afspraken met een ervaren verzekeringsmaatschappij in Weidum. Ook bekend als een assurantieadviseur. De deskundige helpt jou m.b.t. hypotheken, pensioenen en verzekeringen. Deze persoon bespreekt de stand van zaken, en bieden praktische tools om te besparen op de zorgverzekering. Dit traject kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Het kan op het verzekeringskantoor, maar vaak ook bij jou thuis.

 • Kijkt verder dan alleen de premie.
 • 1 op 1 afspraken.
 • De perfecte prijs voor de juiste dekking.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Weidum