Loading...

Zorgverzekering Weerselo Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Elke Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Vanaf halverwege november kan je kiezen voor een andere zorgverzekering in Weerselo. Bijvoorbeeld naar VGZ, Menzis, OHRA, Achmea, FBTO. Ook in 2022 verandert er weer het een en ander. Het is niet zo gek om het huidige contract goed te bekijken. Past jouw actuele verzekering met jouw behoeften? Met medewerking van deze handige zorgvergelijker kan je vlug en makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Hierdoor vind je een goede verzekering voor een goede prijs. Kies het eigen risico, geef je voorkeur door voor restitutie of natura, en kies optioneel voor aanvullende modules zoals bijvoorbeeld acupunctuur / huidbehandelingen. Overstappen van aanbieder is binnen mum van tijd gedaan.

 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Polis afsluiten bij de verzekeraar
 • Handige overstapservice
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Aanvullende verzekering vergelijken

Zorgverzekering vergelijken 2022

Het afsluiten van een zorgverzekering op maat is redelijk frustrerend. Zaken als Verzekeringsplicht en Gemoedsbezwaarde komen veelvuldig voorbij. Ze staan allemaal voor je klaar, van ZorgDirect of PMA tot o.a. HEMA en Stad Holland. Hoe vind ik een goedkope polis? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Via een zorgvergelijker detecteer je vlug en ongecompliceerd een duidelijke verzekering die in lijn is met je wensen. Hulp nodig? Op deze website check je nuttige informatie met betrekking tot de aanvullende verzekering, basisverzekering, collectieve zorgverzekering, naturapolis, eigen risico. Bekijk ook meer info over Voorst zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Mijn goedkoopste zorgverzekering in augustus 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Weerselo? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen wisselen nogal, terwijl de inhoud hetzelfde is. Hierdoor kun je al veel besparen. De laagste premie is afhankelijk van veel factoren. De vergoeding komt tot stand door aanvullende verzekering, type polis en eigen risico. Via onze vergelijker – met uitgebreide functies – spot jij supersnel welke organisatie in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2021 tot januari 2022. Wil je extra besparen op jouw zorgpolis? Verhoog je eigen risico (bijv. €485). Herinnering: een goedkope zorgverzekering van verzekeraars als HEMA, Promovendum, Nationale Nederlanden, Anderzorg is in de regel een naturapolis (budgetpolis). Minpunt hiervan is je niet zomaar naar elk ziekenhuis kan.

zorgverzekering-weerselo


Meest gekozen zorgpolis in Weerselo?

Bij het selecteren van een nieuwe zorgverzekering voor 2022komt veel kijken. Je kunt terecht bij allerlei maatschappijen die weer verschillende verzekeringen bieden. Wat veel mensen zich afvragen is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een optie is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste prijs – dat kan zijn overstappen en zorgpolis t Waar afsluiten – maar ook voor de beste verzekering van 2022 die de meeste risico’s afdekt. Het kan gaan om een polis van United Consumers, Interpolis, Bewuzt, Univé. Verderop tref je cruciale factoren die jou verder op weg helpen. Dankzij deze informatie kan je onze vergelijker nog beter gebruiken.


1. Natura- of restitutieverzekering afsluiten

Betreft de basisverzekering heb je de keuze uit een natura- of restitutie verzekering. De dekking van de basisverzekering is bij iedereen gelijk. Wel schommelen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je 100% vergoed krijgt. Via een restitutieverzekering kun je terecht bij alle ziekenhuizen/zorginstellingen voor o.a. Catatonie of Geslachtsidentiteitsstoornis, echter ook Longpest en Pseudologia fantastica. Men spreekt van vrije zorgkeuze. Met een naturaverzekering kun je terecht bij alleen de aangesloten zorgverleners. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Het eigen risico

Eigen risico is een wettelijk verplicht drempelbedrag wat je zelf moet betalen wanneer je jouw basisverzekering gebruikt. Voor 2022 is het ER €385. Een optie is het vrijwillige eigen risico. Het eigen risico kan omhoog met bijv. €200 (maximaal €500). Je profiteert van een minder hoge premie. Voel jij je vitaal, en beschik je over voldoende spaargeld? Dan is het een prima optie. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende dekking kiezen

Behalve de basisverzekering kan je jouw polis uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht. Veel gekozen: een extra verzekering voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen, tandarts, medische hulp buitenland. Ben jij overgeleverd aan een bepaald type zorg? Aanvullende dekking is dan een must. Zoek zeker goed uit of de hogere premie in verhouding staat tot de zorg.


4. Collectieve zorgverzekering

Kan jij gebruik maken van een collectieve verzekeringen: van je werkgever, je gemeente (Dinkelland) of via een onderwijsinstelling. Jouw “win” is een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk is het helemaal niet gunstig. De collectieve pakketten zijn niet meteen in lijn met jouw wensen m.b.t. zorg. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Weerselo?
Vandaag beginnen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? In dit geval bezoek je een verzekeringskantoor in Weerselo of in deze buurt. Maar dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger op internet. Hieronder lees jij de te nemen stappen.

 1. Voer jouw leeftijd in, en spot de tarieven van 2022.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €885).
 3. Selecteer een restitutie- of naturapakket (beperkte of vrije zorgkeuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dekking in NL, europa of hele wereld).
 5. Selecteer een tandartsverzekering (€ 1000 of meer vergoed).
 6. Neem een besluit over fysiotherapie behandelingen (o.a. 27 keer).
 7. Beslis over de uitbetalingen m.b.t. brillen en lenzen.
 8. En wat wil jij betreffende alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (dat kan zijn ZorgDirect zorgverzekering) en online overstappen kan je moeiteloos doen.

Welke zorgkosten worden er vergoed in Weerselo?

Het basispakket staat garant voor een groot deel van de zorgkosten in Weerselo. Zodoende ben je standaard verzekerd voor zaken als Bloedonderzoek, Medicijnen, Huisarts, Ziekenvervoer. Maar denk ook aan Dieetadvies, Ergotherapie, Gehandicaptenzorg, Revalidatiezorg. Check de polisvoorwaarden van jouw huidige verzekeraar en bekijk wat jouw verzekeraar wel/niet betaalt, en onder welke voorwaarden. Op deze pagina bekijk je een aantal erkende zorgverleners in de provincie Overijssel.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts wanneer je ergens mee zit. De dokter probeert iets te doen, bepaalt wat er aan de hand is, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Jouw bezoek aan de huisarts in Weerselo wordt aan je terugbetaald via het basispakket. Goed om te weten: je betaalt geen eigen risico. Dit speelt wel in het geval van bloedprikken en bepaalde medicijnen op recept.

Ziekenhuis

Is er sprake van een verblijft in ziekenhuizen? De basisverzekering vergoedt dit. Je betaalt hier wel eigen risico. Handig: inventariseer of je verzekering een contract heeft lopen met de ziekenhuizen in Overijssel. Wordt dat een lastig verhaal? Het is mogelijk dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Ik moet naar de fysio in Weerselo. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt heel beperkt vergoed via het basispakket. Uitzonderingen zijn: kinderen tot en met 17 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Kan jij eigenlijk niet zonder de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor de aanvullende verzekering.

Opticien

Ben jij klant bij de opticien in Weerselo? Lenzen of brillen zal niet worden vergoed binnen het basispakket. Hierop wordt afgeweken in het geval van een medische indicatie of of optische hulpmiddelen. Het alternatief is de aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Deze modules verschillen enorm: van €35 per jaar tot €200 per 2 jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Zoekt u binnenkort een gehoorapparaat? De basispolis betaalt 75% van de kosten voor een hoortoestel. Een audicien in Weerselo moet wel een contract hebben met jouw assuradeur. Buiten dit onderscheiden we nog velerlei zorginstellingen in de buurt van Dinkelland. Onder andere: podotherapie, kraamzorg, diëtetiek, logopedie maar ook audicien, plastische chirurgie, haptonomie, psychologische zorg, stoppen met roken. De dekkingen lopen sterk uiteen bij Avéro Achmea of ZieZo. Controleer de kleine lettertjes van jouw polis om te achterhalen in hoeverre het gedekt is. Of lees direct alles over Zorgpolis Ooglaserbehandeling.

Verzekeringskantoor in Weerselo

Wil je het liefsteen persoonlijke afspraak met betrekking tot jouw zorgpolis? Je kunt een afspraak maken met een verzekeringsmaatschappij in Weerselo. In de volksmond: een assurantieadviseur. Deze persoon helpt jou t.a.v. hypotheken, verzekeringen en pensioenen. De begeleider checkt jouw omstandigheden, en helpt jou te besparen op de zorgverzekering. Een deskundig consult kan wel €200 per jaar opleveren. Soms kan dit bij hen op kantoor, of gewoon gemakkelijk bij jou thuis.

 • Kent de zorgmarkt van binnen en buiten.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Aangepast op jouw situatie.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Weerselo