Loading...

Zorgverzekering Watergang Ontdek de goedkoopste zorgpolis en bespaar tot €100

Iedere Nederlander is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Vanaf november mag je weer over naar een andere zorgverzekering in Watergang. Dit kan o.a. naar VGZ, Menzis, Achmea, FBTO, CZ. Ook in 2023 zijn de polissen weer veranderd. Het is geen gek idee om de verzekering van dit jaar er nog eens bij te pakken. Past deze bestaande zorgverzekering met jouw omstandigheden? Met medewerking van de scherpe zorgvergelijker kan men direct, makkelijk zorgverzekeringen vergelijken. Op basis daarvan selecteer je een polis die past bij jouw wensen en budget. Kies het eigen risico, ga voor restitutie en natura, en selecteer eventueel aanvullende verzekeringen zoals o.a. manuele therapie / ergotherapie. Overstappen van verzekeraar is in een paar minuutjes gepiept.

 • Alle grote verzekeraars vergelijken
 • De verzekering afsluiten direct bij de aanbieder
 • Overstappen zonder gedoe
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Voor elke situatie een polis

Zorgverzekering vergelijken 2023

Het vinden van een geschikte zorgverzekering is nogal moeilijk. Feiten zoals Combinatiepolis + Spoedeisende zorg vliegen je om de oren. En er zijn tientallen polissen, van Bewuzt of National Academic tot aan De Goudse en Stad Holland. Hoe achterhaal ik een aantrekkelijke verzekering? Nederlandse zorgpolissen vergelijken hebben wij wat makkelijker gemaakt. Met behulp van deze zorgvergelijker achterhaal je direct en gemakkelijk een geschikte verzekering die klopt met alle individuele wensen. Is het lastig? Op deze website bekijk jij makkelijke specificaties ten aanzien van aanvullende verzekering, eigen risico, restitutiepolis, collectieve zorgverzekering, basisverzekering. Bekijk ook meer info over Volkel zorgverzekering.

Direct-vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering in november 2022 afsluiten
Wil jij gewoon de goedkoopste zorgverzekering in Watergang? De maandelijkse premie van de basisverzekeringen schommelen doorgaans, terwijl je overal hetzelfde krijgt. Zo kan je al gauw een paar euro besparen. Wat de scherpste premie is, is niet voor iedereen hetzelfde. Het tarief hangt o.a. af van vrije zorgkeuze ja/nee, aanvullende modules en eigen risico. Via de vergelijk module – met handige zoekfuncties – bekijk je direct welke aanbieder in jouw geval het goedkoopste is. Je verzekering oversluiten is een optie van 12 november 2022 tot eind januari 2023. Lagere prijzen regelen op de verzekeringen? Kies dan een vrijwillige eigen risico (bijv. €785). Let op: een goedkope zorgverzekering van bijvoorbeeld Nationale Nederlanden, Anderzorg, Promovendum, HEMA is meestal wel een naturapolis (budgetpolis). Het nadeel is minder flexibiliteit.

zorgverzekering-watergang


Meest gekozen zorgpolis in Watergang?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering voor 2023 zijn er veel aspecten belangrijk. Je hebt keuze uit enorm veel assuradeurs die elk weer allerlei polissen aanbieden. Een veelgestelde vraag is dan ook: welke zorgpolis moet ik kiezen? Een vaak gemaakte keuze is de goedkoopste zorgverzekering met de laagste premie – denk aan overstappen en zorgpolis Swifterbant afsluiten – een ander deel gaat juist voor de beste verzekering van 2023 met een complete polis die veel kosten dekt. Bijvoorbeeld die van Univé, United Consumers, Zilveren kruis, Interpolis. Hieronder tref je belangrijke aspecten die jou verder op weg helpen. Aan de hand van deze informatie kun je een betere zorgvergelijking maken.


1. Natura- of restitutie polis afsluiten

Betreft de basisverzekering kan je 2 kanten uit: een naturapolis en een restitutiepolis. De inhoud van deze basispakketten is overal hetzelfde. Wel wisselen ziekenhuizen en aanbieders van zorg waar je het volledige bedrag krijgt. Via een restitutieverzekering kun je naar alle zorgaanbieders voor problemen zoals Aambei of Identificatiesyndroom, en tevens voor bijv. Multiple sclerose en Reactive Airways Dysfunction Syndrome. Dit heet vrije zorgkeuze. D.m.v. een naturapolis kan je naar enkel de deelnemende zorgverleners en ziekenhuizen. Een restitutieverzekering is het duurst.


2. Kies het eigen risico

Jouw eigen risico is een deel dat je zelf betaalt zodra je kosten maakt voor zorg uit de basisverzekering. In 2023 is dit €385. Je kunt kiezen voor een zogenaamd vrijwillig eigen risico. Het bedrag kan je vermeerderen met bijv. €100 (max €500, €885 totaal). De reden hiervoor is een aantrekkelijk tarief. Gebruik je weinig zorg, en beschik je over voldoende spaargeld? Denk er eens rustig over na. De maandelijkse premie zal flink dalen.


3. Aanvullende verzekering kiezen

In aanvulling op het basispakket bestaan er verschillende aanvullende verzekeringen. Dit is helemaal vrijwillig. Denk aan een extra module voor tandarts, alternatieve geneeswijzen, medische hulp buitenland, fysiotherapie. Gebruik je ook veelvoudig een bepaald type zorg? Overweeg dan zeker aanvullende dekking. Duik dan even in de materie of het voor jou wel uit kan.


4. Collectieve zorgverzekering

Heb je al uitgezocht of er een collectieve verzekeringen is van je werkgever, de gemeente (Waterland) of wellicht een school. Jouw “win” is een goedkoper tarief (denk aan 5 tot 10 procent korting). Mogelijk liggen de prijzen hoger dan normaal. Veel collectieve pakketten rijmen niet automatisch met jouw individuele wensen. Je bent al gauw oververzekerd.

Ziektekostenverzekering afsluiten in Watergang?
Direct aanvangen met ziekenfonds vergelijken en overstappen van aanbieder? Dan is er een verzekeringskantoor in Watergang of in deze buurt. Tip: dit gaat nog een stuk vlotter en eenvoudiger via het internet. Hierna spot je de stappen die je doorloopt.

 1. Vul als eerste jouw leeftijd in om de actuele tarieven van 2023 te zoeken.
 2. Kies een eigen risico (bijvoorbeeld €785).
 3. Kies voor restitutie- of naturapolis (een vrije- of beperkte keuze).
 4. Kies de gewenste buitenlanddekking (dit kan zijn volledige werelddekking).
 5. Welke tandartsverzekering kies je? (bijv. 100% vergoed tot €500).
 6. Kies het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut (bijvoorbeeld 9 keer p/jaar).
 7. Beslis over de gewenste vergoeding m.b.t. lenzen en brillen.
 8. Geef je wensen door ten aanzien van alternatieve geneeswijzen.
 9. Selecteer de polis die je wil (een optie is VGZ zorgverzekering) en het overstappen online is zo geregeld.

Welke zorg betaalt de verzekeraar in Watergang?

De basisverzekering dekt veel voorkomende zorgkosten in Watergang. Zodoende hoef je (buiten eigen risico) niet te betalen voor o.a. Medisch specialist, Huisarts, Medicijnen, Bloedonderzoek en Dieetadvies, Geestelijke gezondheidszorg, Logopedie, Wijkverpleging. Lees de kleine letters van jouw actuele modules om te zien welk deel de verzekeraar dekt, en welk eigen risico er geldt. Op onze website bekijk jij enkele algemene zorgverleners in de provincie Noord-Holland.

Huisarts

Je kunt naar de huisarts voor allerlei klachten. Een dokter kan helpen bij het in kaart brengen van problemen, trekt een conclusie, of kan je doorsturen naar het ziekenhuis. Een consult bij de huisarts in Watergang wordt vergoed uit het basispakket. Je betaalt geen eigen risico. Dit geldt echter wel bij bloedafname, urineonderzoek of een röntgenfoto.

Ziekenhuis

Te maken met een intensieve ziekenhuisopname? Jouw basiszorgverzekering betaalt dit. Het eerste deel betaal je zelf (eigen risico). Advies: inventariseer of jouw assuradeur afspraken heeft gemaakt met ziekenhuizen in Noord-Holland. Wordt dat een lastig verhaal? Het kan zijn dat je dan niet de volle 100% betaald krijgt.

Fysiotherapie

Een bezoek aan de fysiotherapeut in Watergang. Wordt dit ook vergoed? Fysiotherapie wordt eigenlijk helemaal niet vergoed uit de basisverzekering. Uitzondering op de regel: mensen onder de 18 jaar en wanneer je een chronische ziekte hebt. Heb jij behoefte aan de fysiotherapeut? Maak dan een keus voor individuele aanvullende verzekering.

Opticien

Ook klant bij een opticien in Watergang? Je kosten bij een bril of lenzen worden niet gedekt uit de basisverzekering. Uitzonderingen zijn een medische noodzaak of een speciaal type bril, lens of hulpmiddelen. Gelukkig bestaat er een aanvullende verzekering voor lenzen en brillen. Verzekeraars zijn niet consistent op dit gebied: van €65 per jaar tot €400 per jaar.

Hoorzorg en gehoorapparaat

Toe aan een gehoorapparaat? De basisverzekering keert 75% uit van de prijs voor zo’n hoortoestel. Een audicien in Watergang moet wel een contract hebben met jouw verzekeraar. Ook vind je vele zorginstellingen in de regio Waterland. Denk aan: diëtetiek, logopedie, kraamzorg, ergotherapie of ook stoppen met roken, audicien, psychologische zorg, haptonomie, plastische chirurgie. De tegemoetkomingen zijn erg wisselend bij Ditzo of ONVZ. Check de condities van je verzekering om de tegemoetkomingen te achterhalen. Of ga meteen naar Zorgpolis Onlays.

Verzekeringskantoor in Watergang

Houd jij van 1 op 1 contact m.b.t. de zorgpolis? Wellicht kies jij het liefste voor een deskundige verzekeringsmaatschappij in Watergang. Dit noemen we ook wel een assurantieadviseur. Deze persoon geeft advies op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken. De specialist kijkt naar jouw omstandigheden, en adviseert jou om te besparen op de zorgverzekering. Een goed advies kan wel honderden euro’s per jaar besparen! Je kunt afspreken op kantoor, maar hij of zij kan ook langskomen.

 • Deskundig advies.
 • 1 op 1 afspraken.
 • Zorgpolis die past bij jouw eisenpakket.

Zorgpolis vergelijken? De goedkoopste ziektekostenverzekering van Watergang